StoryEditorOCM
Sport3. HNL-JUG/ 21. KOLO

Zadar bolji od Splita: sve je riješeno u prvom poluvremenu. Djeveljekaj igrač utkamice

Piše Ivica GJERGJA
12. ožujka 2022. - 18:09

ZADAR – Igralište Stanovi. Gledatelja: 1500. Sudac: Lukša Klaić (Konavle) 6,5. Pomoćnici: Radonić i Trković.

ZADAR – SPLIT 2:0 (2:0)

Strijelci: 1:0 Djeveljekaj (13), 2:0 Ćepo (32-11m),

Najbolji igrač: Richard Djeveljekaj (Zadar).

ZADAR: Pinčić 7, Iveljić 7, Banović 7, Bačkov 7 (od 60. Vukadinović -), Ćepo 7,5, Jordan 7,5, Stojčević 7, Jerbić 7, Ćelić 7 (od 79. Iličić -), Djeveljekaj 7,5, Pranić 7. Trener: Želimir Terkeš 7.

SPLIT: Mikačić 6, Barada 6, Barać 6, Šetka – (od 39. Buble 6) , Žužul 6,5, Leutić 6, Andrić 6, Gale 6, Vukušić 6 (od 49 Prančević -), Kukoč - (od 39. Tarabarić -), Mamić 6,5. Trener: Ivan Radeljić 6.

Sraz dva bivša prvoligaša zasluženo je pripao domaćinu Zadru, a od Splita se više očekivalo.

Već na samom početka Zadar je imao dominaciju, gdje bilježimo dva-tri dobra pokušaja no ostalo je samo na tome. U 9. minuti na drugoj strani Andrić i Gale su tražili gol, ali nisu uspjeli, zapetljali su se pred golom.

U 13. minuti Pranjić je u prodoru na lijevom boku oboren, Čepo je sa nekih 25 metara iskosa ubacio loptu u peterac gdje se najbolje snalazi Develjekaj i pored nemoćnog vratar Mikačića zabija za 1:0.

I nakon gola Zadrani su u punom naletu, Bačkov lijepo tuče glavom tik pokraj vratiju Splićana. Jedini pokušaj Splita bilježimo kod Mamića koji je iz daljine tukao ali bez preciznosti.

U 26 minuti gosti su signalizirali kazneni udarac, pao je Luetić no sudac je samo mahnuo da se igra dalje. Na suprotnoj strani Iveljić glavom pokušava doći do gola, a u istoj minuti izvrsno je tukao Jordan. U kaznenom prostoru oborio ga je Barada za jedanaesterac koga je izveo odlično Čepo za 2:0.

Do kraja prvog dijela Zadar je kontrama prijetio, a u sam smiraj poluvremena Čepo je lijepo uposlio Pranjića koji pronalazi Jordana, ali vratar Mikačić je bio na mjestu.

U nastavku susreta gosti predvođeni Žužulom prijete, Split podiže igru, ali nema dobre suradnike u polju i svi napori ostaju bez rezultata.

U jeku napada gostiju Zadar ipak dvije-tri prigode, a najbolja je bila Stojčevićeva u 63. minuti i Jordanova minutu kasnije te prigoda Djeveljekaja u 70. minuti.

Domaća vrata u opasnost je nakon toga doveo Andrić kada je u 77. minuti tukao iz peterca no Pinčić, iako nezagrijan, vrhunski brani. Samo minutu kasnije i Luetićev udarac ponovo skida Andrić. Da su Splićani počeli kao što su dobrim akcijama završavali susret, možda bi i rezultat bio za njih bolji.

27. travanj 2024 12:51