StoryEditorOCM
SportAMBASADORI HRVATSKE

Veterani Nogometnog kluba „Kožino“ posjetili Zajednicu Hrvata u Mađarskoj

Piše Robert Zorić
11. listopada 2022. - 12:57

Veterani Nogometnog kluba „Kožino“ i dalje su pravi ambasadori naše domovine. Nakon brojnih izleta u Slovačku, zatim Češku i Italiju, te posjeta drugim hrvatskim županijima, ovom su prigodom na poziv Zajednice Hrvata u Mađarskoj iz Pečuha i NK „Martince“, boravili u Pecuhu. Uz druženje i razmjenu životnih iskustava, odigrana je i nogometna utakmica sa domaćinima, što je bio i glavni cilj ovog novog putovanja. A upravo je nogomet spojio Kožino i Pečuh.

Već dugi niz godina veterani NK „Kožino“ sa prijateljima iz Mađarske za vrijeme njihovog boravka u Vlašićima na Pagu - gdje je njihovo odmaralište - odigravaju prijateljske nogometne utakmice diljem Zadarske županiji.

Uz ugodno druženje sa domaćinima u Pečuhu, najvećem središtu mađarskih Hrvata, posjetili su znamenitostima koje taj lijepi grad nudi, te je sa domaćinima u Martincima odigrana i nogometna utakmica.

NK „KOŽINO“ – NK „MARTINCE“ 2: 1

Strijelci: Branimir Pijaca i Jurica Sorić za Kožino, a Ivan Gugan za Martince.

NK „KOŽINO“: Slobodan Marušić, Marin Kapović, Damir Mrkela, Hrovje Zanki, Marijan Begonja, Željko Bušić, Branimir Pijaca, Đulijano Krizman, Jurica Sorić, Branko Glavan, Drago Verunica (Mladen Baćko, Darko Babić, Andrija Kujundžić, Damir Maljković, Josip Župarić, Ante Gašpar, Aco, Edi Toki. Treneri: Ivica Pavić i Ivan Stručić.

NK „MARTINCE“: D. Grosity, F. Kraner, I. Gugan, R. Darobas, F. Bolhio, G. Igricz, G. Banovicz, A. Pintarics, B. Barics, O. Bolla, R. Horvath, R. Pincehelyi, J. Gyaradinovics, O. Karvalics, Z. Kanasz, I. Kovacsevics, Lj. Laić.

Konzul Horvat primio Kožinjane

Prije utakmice Drago Horvat, generalni konzul Republike Hrvatske u Mađarskoj, gostima iz Kožina zahvalio se na dolasku i uz prigodne poklone najavio iduće susrete i tradicionalnu suradnju kako u Mađarskoj tako i u Hrvatskoj. KUD „Podravina“ iz Barča, u tamošnjoj je školi za goste iz Kožina i povodom dana Hrvatskog Sabora upriličio kulturno-zabavnu večer uz tradicionalno jelo, ples i pjesmu Hrvata tog kraja.

- Zahvalili bi se našim prijateljima Hrvatima iz Mađarske na srdačnom dočeku i lijepoj organizaciji svega tijekom našeg boravka u Mađarskoj i nadamo se lijepoj i ugodnoj suradnji prijatelja bilo kroz sport, turizam i u svemu drugome naglasio je - Edi Tokić, tajnik udruge Društva Športske Rekreacije Kožino.

26. travanj 2024 18:06