StoryEditorOCM
SportSVE JE SPREMNO ZA 60. IZDANJE NAJSTARIJE CESTOVNE BICIKLISTIČKE UTRKE U HRVATSKOJ

Velika nagrada 1. svibnja - memorijal Damira Zdrilića, vozi se sedam krugova oko Ploče

Piše I. Gjergja
21. travnja 2019. - 13:39
bicikl plakat

Šezdeseto izdanje "Velike nagrade 1. svibnja - Memorijal Damira Zdrilića", najdugovječnije cestovne biciklističke utrke u Hrvatskoj, održat će se u srijedu 1. svibnja. Tradicionalna utrka u organizaciji BK Zadar okupit će preko stotinu biciklista iz Hrvatske i Slovenije koji će se natjecati u svim kategorijama, od najmlađih uzrasta do seniora.

Kao i proteklih godina na rasporedu će biti dvije utrke. Mala utrka, koja se vozi tri kruga, za sve početničke kategorije, a u ženskoj kadetskoj kategoriji će se bodovati za Kup Hrvatske. Prema neslužbenim informacijama, za utrku je pristiglo već više od stotinu prijava.

Velika utrka se vozi sedam krugova i bit će bodovana za Hrvatski veteranski Kup, ali će se u njoj ravnopravno natjecati za ukupnu pobjedu i pehare kadeti, juniori, žene i seniori. Vozi se istom stazom koja je nepromijenjena od 2009., sa startom i ciljem na Ploči.

Svi koji su sudjelovali barem jednom znaju dinamičnost zadarskog kruga od 7 kilometara s puno uskih zavoja i kratkih zahtjevnih uspona, gdje treba dobro paziti pri vožnji.

28. travanj 2024 16:20