StoryEditorOCM
SportTRIATLON KLUB ZADAR

Uspjeh mladih na 13. Rapskom triatlonu - u gotovo svim kategorijama u kojima su se natjecali, osvojili su i medalju!

Piše TK Zadar
11. lipnja 2021. - 10:54

U subotu, 5. lipnja, Triatlon klub Zadar sudjelovao je na 13. Rapskom triatlonu u organizaciji Triatlon kluba Rab i Triatlon saveza Primorsko-goranske županije. Kao i do sada trka na Rabu opravdala je očekivanja svih sudionika. Vrhunska organizacija, trka kroz sam centar grada Raba te 300 natjecatelja samo su neki od detalja koji su obilježili još jednu sportsku subotu za hrvatske triatlonce. Premda je trka bila međunarodnog karaktera radi trenutne epidemiološke situacije sudjelovalo je tek desetak natjecatelja iz Slovenije te jedna natjecateljica iz Austrije.

Zapažene rezultate postigli su najmlađi članovi Triatlon kluba Zadar te su u gotovo svim kategorijama u kojima su se natjecali i osvojili medalju. Tako su se u Zadar vratili s 3. mjestom u mini akvatlonu za djevojčice u kategoriji 7 godina i mlađe, (Franka Štulina) i 4. mjesto (Iskra Bljaić), 2. mjesto za dječake u kategoriji Početnici A (Vito Gobin) i 4. mjesto (Matija Ivanović) 2. mjestom za djevojčice u kategoriji za Početnice A (Iva Kapljić) i 1. mjestom u kategoriji Početnice B (Korina Babara), 4. mjesto (Mareta Štulina), 8. mjesto (Iva Pejdo). U Početnicima B 12. mjesto (Noel Babin), 17. mjesto (Marino Ćoza) i 18. mjesto (Vanja Doboš-Vacenovski).

Nakon najmlađih uslijedili su nastupi i onih malo starijih koji su u kategoriji supersprint triatlona u uvali Padova plivali 375 metara, vozili biciklističku dionicu duljine 10 km i u konačnici odmjerili snage u trčanju na 2,5 km. David Pejdo osvojio je 2. mjesto u kategoriji mlađih kadeta. Posebno veseli velik broj kadeta i mlađih kadeta i kadetkinja u Triatlon klubu Zadar koji su u ukupnom poretku ostvarili zapažene rezultate; Luka Ivanović (9), David Štulina (6), Jakov Bljaić (9), Marijan Mokos (14), Šimun Kapljić (15), Đana Špralja (9), Mila Rukavina (9), Kata Ćurko (12) i Zara Ropuš (15).

U utrci sprint triatlona (750 m plivanje + 20 km bicikla + 5 km trčanje) nastupilo je ukupno 150 natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji. Za Triatlon klub Zadar nastupili su Josip Bugarija (23), Vice Buljat (37), Mateo Škara (53), Ivan Kraljić (61), Hrvoje Baranović (69), Mile Rukavina (76), Ivan Miljković (81) i Stipe Stagličić (87).

28. travanj 2024 14:15