StoryEditorOCM
SportKOŠARKA A-2 LIGA, KVALIFIKACIJE ZA A-1

U prvoj utakmici kvalifikacija Jazine-Arbansi igraju s Karlovcem

Piše I.Gjergja
7. ožujka 2017. - 17:20
3_jazine.JPG

Nakon što su zaista furiozno prošli sve i „obreli“ se na prvom mjestu A-2 lige Jazine – Arbanase očekuju kvalifikacije za ulazak u A-1 košarkašku ligu.

Pored njih kao drugoplasirane nastupit će i Ribola – Kaštela. Jazine - Arbansi tijekom natjecanja imali su najbolju momčad, igrali najbolje i zasluženo osvojili prijestolje koje ih dovodi do kvalifikacije. Podsjetimo da su ovim osvajanjem naslova potvrdili svoju trostruku dominaciju, jer su pretprošlu i prošlu godinu u istoj ligi bili prvi.

Ove godine su samo jednu utakmicu izgubili, a 17 riješili u svoju koriste i prvi prošli ciljnu ravninu. O igračima je sve već rečeno, dobro ukomponirana cjelina koja daje naviše kad je najteže, stoga sve čestitke. – Ispunili smo svoj cilj i očekivanja, imamo dobar sastav koji je u svakom trenutku znao što mu je raditi kako na treninzima tako i utakmica, osobno nisam imao nikakvih nesporazuma s njima ali moram reći i čelništvom kluba.

Funkcionirali smo kompaktno svi skupa pa stoga i je i ovakav uspjeh. Svakom od mojih igrača bi se zahvalio na datom u ligi, također mojim iz struke, te čelništvu kluba, jer da nije njih mi ovo ne bi mogli ovo ostvariti. Uvjeren sam da imamo dobro izbalansiranu momčad za kvalifikacije koje nas očekuju, kazao nam je prije treninga trener Jakov Borčić. Svakako da će se u finacijsku i svaku drugu potporu trebati, i da se uključi i grad Zadar i županija Zadar, jer čelništvo Kluba ovako jedan jak „finacijski zalogaj“ kvalifikacija teško da će moći iznijeti. Liga bi trebala završiti 11. lipnja.

Pa podsjetimo da za nastupajuće kvalifikacije iz svake grupe A-2 lige njih pet igraju po dva predstavnika iz svake skupine (prvi i drugi). To je liga sa 10 klubova, a igrati će se 18 kola jer se igra dvokružno, odnosno 16 kola jer se ne igra sa klubom iz iste skupine nego se prenose međusobni rezultati klubova. Najbolja dva kluba iz kvalifikacijske lige sljedeću godinu će igrati novooformljenu A-1 (Premijer ligu), dok će preostalih osam momčadi igrati Prvu ligu, a Jazine - Arbansi su već osigurali tu nastup.

Što se tiče kvalifikacija, Jazine – Arbansi, prema onome što se zna prvi susret igraju sa Karlovcem, koji dolazi u Zadra, a igrati će se najvjerovatnije u subotu u 16 sati u dvorani „Krešimira Ćosića“.

Kažimo još i to da su pored Zadra i Karlovca u ovoj ligi Ribola Kaštela, Belišće, Borovo, Podravac – Virje, Grafičar-Ludbreg, Rudeš, Crikvenica, VERN - Zagreb.

30. travanj 2024 11:30