StoryEditorOCM
SportUOČI BLAGDANA

U Posedarju trećeligaški i županijski derbi!

Piše Ivica Gjergja
28. ožujka 2024. - 20:40

Uoči blagdana epicentar nogometnog događanja je u Posedarju gdje se igra županijski i trećeligaški derbi, a prije dva dana je u kup natjecanju pobijeđen i veliki protivnik Zadar.

U ovom kolu u goste Vitezovima dolazi jedna od boljih momčadi u ligi, što i ljestvica govori - Primorac iz Biograda, oni su bod iza Viteza - šesti. Sigurno je da će derbi biti na razini i da će domaćini htjeti uzeti sva tri boda, a da će Primorac, nakon što je upao u krivi kolosijek, izgubio dvije utakmice, tražiti bodove na igralištu Gordana Deme.

Iako vremenski uvjeti nisu baš najbolji, u klubovima vlada odlično raspoloženje pred derbi. Svi igrači su na broju, spremni dati sve od sebe.

- Ništa nam ne znači što smo igrali prije dva dana kup susret sa Zadrom i pobijedili 2:1, on je već na neki način zaboravljen, Primorac je novi izazov. U velikom danu, osjećam bilo igrača da će pružiti svoj maksimum i da ćemo vjerujem uz naše vjerne navijače, kojih će biti veliki broj jer zovu dobro vrijeme, uzeti sva tri boda. Naše prijatelje iz Biograda znamo dobro, imati će svega kod nas osim bodova, kazao je trener HV-a Posedarje Ivan Šimurina.

Trener Primorca Leo Šarić oz Pirmorca rekao je kako im je jasno s kim igraju.

- Mi idemo iz utakmice u utakmicu. Znamo gdje idemo i s kim igramo. Vitezovi su dobro posložena momčad, no i mi imamo što reći u prvenstvenom nadmetanju. U ovom susretu nam ima pravo igrati naš napadač Luka Vodopija, a ne može Musa i Kadija. Ono što imamo s tim ćemo u borbu za bodove. Idemo igrati pravi nogomet to možemo i znamo - rekao je.

Zadar je kiksao u kup natjecanju, poraženi su od Vitezova. No, ipak okreću ploču i usredotočuju se na prvenstvo i zadržavanje prvog mjesta na ljestvici. U goste im dolazi jedna od najboljih momčadi u ligi - Junak iz Sinja. 

- Kup smo u Posedarju odigrali u šarolikom sastavu ciljano, na kraju smo našim prijateljima na terenu čestitali na pobjedi, a mi okrećemo novu stranicu. Što se naše igre tiče poglavito u drugom dijelu smo bili bolji, no žal mi je izgubili sam dva igrača koji neće moći igrati, Vukadinovića i Djevaljekaja. Sve radnje su okrenute prema prvenstvu i dolsku Junaka na Stanove. Uvjeren sam da ćemo dobro odraditi susret kako energetski tako i taktički i da ćemo osvojiti nove bodove, kazao je trener Zadra Marin Oršulić.

Raspored: svi igraju u subotu, 30. ožujka, u 15 sati.

Zadar – Junak. Sudac: Lukša Klaić. Pomoćnici: Kuran i Majčica. Delegat: Mladen Hrga.

HV Posedarje – Primorac. Sudac: Karlo Marić. Pomoćnici: Barić i Kukolj. Delegat: Domagoj Čelić.

Podsjetimo na ljestvicu predstavnika Zadarske županije:

Zadar prvi sa 47, HV Posedarje peti sa 33, a Primorac šesti sa 32 boda.

27. travanj 2024 05:08