StoryEditorOCM
SportTREĆA LIGA

U Opuzen ‘na noge‘ Neretvancu odlazi Zadar, dok će Vitezovi doma dočekati Zagoru

Piše Ivica Gjergja
18. veljače 2023. - 12:46

Dvjema susretima nastavlja se 16. kolo Treće NL–Jug, a igraju se u Opuzenu i u Posedarju. U Opuzen ‘na noge‘ Neretvancu odlazi Zadar, dok će Vitezovi doma dočekati Zagoru trenutno vodeću momčad prvenstva. U jednom i drugom klubu Zadarske županije pripreme su dobro odrađene, rosteri su dobro posloženi, pa se ‘u boj‘ za bodove ide spremno. Zadrani hvataju trenutnog prvaka Zagoru, žele prvo mjesto, a Vitezovi bi im, ako pobjede, mogli u tome i pomoći. 

- Mi smo se, a vjerujem i naš protivnik, zaželjeli nogometa, pa jedva čekamo utakmicu u Opuzenu. Istakli smo ambiciju bodovno hvatanje Zagore i u tome ćemo gledati sebe. Pratit ćemo na tom putu razvoj događanja no nećemo se opterećivati Zagorom. Naš cilj se zna. Trebamo napraviti manje kikseva, a oni će negdje pasti i evo nam prigode u toj nakani. U Opuzenu očekujem zahtjevni susret, motiviranog protivnika, mi ćemo odgovoriti na pravi način te se nametnuti u igri svih 90 minuta, kazao je No ostavimo sve terenu pa neka pobjedi onaj tko je bolji - kazao je Dragan Blatnjak, trener Zadra, uoči gostovanja u Opuzenu. 

U goste HV Posedarju dolazi Zagora. Domaćini su naoružani optimizmom nakon dobrih priprema, vjeruju da mogu dobro odigrati susret i dakako ostaviti bodove doma. Zagora je opasan protivnik, no stožer Viteza ih je dobro skenirao i u igri će sigurno poduzeti protumjere. 

- Naša momčad je odlično odradila pripreme, te spremni očekujemo utakmicu. Očekuje se veliki broj naših navijača, a i gostujućih što zasigurno govori o kakvoj se utakmici radi. Čeka nas pravi derbi 16-og kola dvije odlične momčadi. Biti će to tvrda i teška utakmica iz koje će kao pobjednik izaći ona ekipa koja bude imala više strpljenja. Respektiramo momčad Zagore, ali ćemo od prve minute krenuti po tri boda kako bi mogli proslaviti pobjedu s našim najvjernijim navijačima - rekao je Ivan Tokić, jedan od  igrača u Viteza.

Uoči početka susreta u Posedarju odat će se počast nedavno preminulom Ivici Magašu, koji je bio dugogodišnji igrač, predsjednik, te član uprave kluba.

Susret Neretvanac – Zadar igra se u nedjelju, 19. veljače, u 14.30 sati u Opuzenu. Sudac: Ante Znaor. Pomoćnici: Ivan Kalinić i Marin Barić. Delegat: Petar Gabrilo.

Susret HV Posedarje – Zagora igra se također u nedjelju u 14. 30 sati na igralištu Goran demo u Posedarju. Sudac: Paško Mandić. Pomoćnici: Ivan Taraš i Toni Barić. Delegat: Marin Matijević.

28. travanj 2024 06:46