StoryEditorOCM
Sport32 EKIPE

U novoj sezoni Futsal lige osnovnih škola Zadarske županije sudjelovat će više od 400 učenika

Piše Ivica Gjergja
29. studenog 2023. - 14:17

Svečanim otvaranjem turnira u športskoj dvorani OŠ Sukošan započela je nova sezona Futsal lige osnovnih škola Zadarske županije za dječake. Radi se o najmasovnijem natjecanju u sustavu školskog sporta na području Zadarske županije u kojem će sudjelovati više od 400 učenika osnovnih škola raspoređenih u 32 ekipe. Za organizaciju i provedbu zadužen je Županijski savez školskog športa, a natjecanje se održava pod pokroviteljstvom Zadarske županije.

- Sredstva u županijskom proračunu za sve sportske lige su osigurana jer smatramo da je školski sport vrlo važan za zdrav razvoj učenika. Kroz godine smo povećavali opseg natjecanja te svakako želim pohvaliti Županijski savez školskog sporta na njihovoj organizaciji. Futsal liga je očekivano najmasovnija, s preko 400 djece i veseli me da su se odazvale gotovo sve osnovne škole s područja Zadarske županije. Želimo da se na prostoru cijele naše županije dodatno potaknu sportske aktivnosti i da učenici kroz ova prvenstva ostvare zajedništvo i sportski duh, što će zasigurno pamtiti cijeli život, poručio je župan Božidar Longin koji je ispucavanjem lopte s centra simbolično otvorio ovogodišnje natjecanje.

Kroz Futsal ligu osnovnih škola odigrat će se ukupno 102 utakmice, a završnica se planira za veljaču iduće godine.

- Svrha projekta je predstavljanje lige ciljanoj populaciji, stvaranje interesa javnosti i podizanje svijesti o važnosti sporta. Želja je kroz ovakvu vrstu programa animirati mlade kroz sport, pozitivno utjecati na rast i razvoj te kroz sportske manifestacije poticati interes za zdravim načinom života u toj ključnoj i senzibilnoj fazi razvoja“, istaknuo je prigodom početka natjecanja predsjednik Županijskog saveza školskog sporta Zadarske županije, Branimir Peričić.

Odigrano je prvo kolo u SD OŠ Sukošan, skupini B, a evo i rezultata:

OŠ PRIDRAGA – OŠ ZEMUNIK 3:3,

OŠ OBROVAC – OŠ SUKOŠAN 1:6,

OŠ GRAČAC – OŠ OBROVAC 1:2,

OŠ SUKOŠAN – OŠ PRIDRAGA 6:1,

OŠ GRAČAC – OŠ ZEMUNIK 2:2.

26. travanj 2024 22:55