StoryEditorOCM
SportFEŠTA ZA KRAJ GODINE

U NK Galovcu imaju razloga za slavlje: od novajlija u ligi postali su tvrd orah, a zajedništvo na terenu dijele i s harmonikom u konobi!

Piše Ivica Gjergja
27. prosinca 2023. - 14:29

U NK Galovcu su nakon završene polusezone proveli analizu te održali prigodni domjenak, uz opću suglasnost da su u 2023. postigli uspjeh. Što svakako i jesu ostvarili.

Naime, pratitelji nogometa bili su nemalo iznenađeni kada je u pitanju plasman Galovca na kraju jesenskog dijela prvenstva. Jer netom što je ušao u Prvu županijsku nogometnu ligu Zadar, Galovac je kao ”novajlija“ u natjecanju svima bio u drugom planu, no taj ”lako ćemo” pristup mnogima se brzo odbio o glavu. A rezultati rada, kako trenera Alena Vedrića tako i svih igrača te poduzetne uprave koju izuzetno uspješno vodi predsjednik Vicko Burčul, postali su prepoznatljivi, za što ima nebrojeno pokazatelja. 

Trenutno su četvrti na ljestvici, a u 13 odigranih kola osam puta su bili pobjednici. Jedan susret su završili neodlučeno, a četiri su izgubili. Postigli su 31, a primili 24 zgoditka, za ukupno osvojenih 25 bodova. 

image

NK Galovac: zajedništvo na terenu.

Ig/Slobodna Dalmacija

Igrači su dokazali sebi i drugima da su, ma gdje god nastupali, tvrd orah za protivnika. S gostovanja bi se znali vratiti pobjedama, a neki su susrete nesretno gubili i kad su bili bolji. 

Zasluge za to ima prvenstveno trener Alen Vedrić koji je lijepo posložio momčad, ali i igrači koji su ga slijedili kao pravog vođu, u duhu poznate krilatice „svi za jednog jedan za sve“. I nisu se prevarili. 

Vidi se to uostalom i na treninzima i na utakmicama ovoga kluba. Igrači se međusobno odlično razumiju, i kod njih i kod navijača vlada osjećaj povezanosti koji ih prati iz susreta u susret. Takva podrška je pravo gorivo za njihovu igru. 

A da je tome tako, dokaz su i ovi blagdanski dani koje su u Galovcu ”začinili“ malim domjenkom u restoranu Anton u Sukošanu. Kao i na terenu s loptom, u restoranu s harmonikom i pjesmom, sve je zabavljao neponovljivi Šime Burčul, naravno, uz svesrdnu podršku svojih suigrača.

09. svibanj 2024 14:19