StoryEditorOCM
SportPOVODOM OBLJETNICE AKCIJE "MASLENICA"

U nedjelju se održava atletska utrka "Da se ne zaboravi"

Piše Ivica Gjergja
18. siječnja 2019. - 12:32
maraton_maslenica14-170116_resize.JPG

Povodom proslave dana 26. godišnjice Vojno redarstvene akcije Maslenica održat će se 15. atletska utrka od Maslenice preko do Novigrada, a proći će kroz Posedarje, Podgradinu, Paljuv do krajnjeg odredišta u Novigradu. Utrka nosi naziv „Da se ne zaboravi“ i na njoj će sudjelovati preko 120 atletičara iz svih krajeva Hrvatske - od Istre, Kvarnera, Slavonije, Like, Dalmacije do susjedne Bosne i Hercegovine.

Utrka se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović, zadarskog župana Božidara Longina, gradonačelnika grada Zagreba Milana Bandića, načelnika općine Jasenice Martina Baričevića, Posedarja Ivice Klanca, Starigrada Krste Ramića i Novigrada Jose Klapana.

Start utrke predviđen je u nedjelju 20. siječnja u 12 sati na Masleničkom mostu, simbolu otpora srpskoj agresiji 1991. godine.

- Akcija Maslenica 1993. godine imala je velik značaj u obrani Hrvatske povezavši sjever i jug Hrvatske. Tada smo bili  jedinstveni u obrani Hrvatske, a sada trčimo prelijepim krajolikom Novigradskog mora. Čuvajmo i poštujmo žrtve koje su pale za oslobođenje domovine, kazao je načelnik općine Novigrad Joso Klapan ususret utrci.

28. travanj 2024 17:49