StoryEditorOCM
SportIZ HNK ZADAR

U nastavak sezone trener Blatnjak ulazi s osloncem na lokalne mlade igrače koji uče od iskusnijih kolega

Piše HNK ZD
9. siječnja 2023. - 20:50

Danas su se na Stanovima okupile igračke snage na koje trener Dragan Blatnjak računa sa svojim najbližim suradnicima Vedranom Ješeom i Krešimirom Jaklinom.

Sve okupljene je na početku pozdravila predsjednica Upravnog odbora Iva Bokanović.

Napadač Karlo Torbarina, krilni/bočni Ive Ćelić i vratar Luka Matasović koji dolazi na posudbu iz zagrebačke Lokomotive nova su imena u odnosu na jesenski dio natjecanja.

HNK Zadar u nastavak sezone ulazi s osloncem na igrače iz zadarskog bazena, što potvrđuje lista dokazanih imena koja će imati ulogu nositelja te veći broj lokalnih mladih igrača koji uče od iskusnih kako bi postali naša budućnost.

Na spisku igrača koji počinju pripreme su:

Anđelo Subašić, Mate Stojanov, Luka Matasović, Ive Ćelić, Hrvoje Rončević, Jure Jerbić, Richard Djeveljekaj, Josip Iveljić, Domagoj Muić, Igor Banović, Matteo Pranić, Josip Anić, Kristijan Jurić, Ivan Čurjurić, Luka Viduka, Dominik Bačić, Marko Jordan, Ivan Bubalo, Karlo Torbarina, juniori Mateo Bačić, Donat Senkić, Josip Brkić i Patrik Mrkela koji su dobili prigodu i prve minute upisali u prvom dijelu natjecanja te Max Matulić, Jure Brkić, Toni-Grga Šoša i Toni Baričević koji tek trebaju istrčati u seniorskom dresu. Mladi napadač Božo Ricov je na žalost ozlijeđen i želimo mu brz povratak na zeleni teren.

Trener Dragan Blatnjak rekao je kako su jedva  čekali krenuti!

- Očekuje nas četrdesetak dana priprema, pred nama je petnaest teških prvenstvenih utakmica. Najbitnije je da su svi igrači na prozivku stigli zdravi i motivirani, a fokus je na susretu prvog kola u Opuzenu kod Neretvanca. Imamo dvojicu novih-starih igrača, Ivu Ćelića i Karla Torbarinu. Nadam se da će nam obojica pomoći u ostvarenju našeg cilja, a on je da budemo prvi na kraju prvenstva! Ima nas  sveukupno 27, priključili smo i sedam, osam juniora - rekao je te dodao:

- Dogovorili smo pet jako kvalitetnih pripremnih utakmica, već 21. siječnja igrat ćemo s Vodicama, ovisno o vremenskim prilikama ćemo vidjeti gdje ćemo igrati tu utakmicu. Potom igramo 28. siječnja u Sinju kod Junaka, zatim će 31. siječnja Croatia Zmijavci doći na Stanove, 4. veljače na Stanove dolazi Solin, a generalku pred početak 3.NL-jug imat ćemo 11. veljače u Biogradu protiv Primorca. Zaostatak od četiri boda za Zagorom Unešić se može stići, prošle sezone protivnici su nam u polusezoni bježali čak trinaest bodova, pa smo uhvatili priključak za vodećima, ali ići ćemo iz utakmice u utakmicu. Nećemo se zamarati sa Zagorom, već ćemo se orijentirati na našu igru - istaknuo je. 

Dodao je kako još je jednom pred njima petnaest utakmica i u igri je 45 bodova.

- Odradit ćemo sve susrete maksimalno pošteno, i na kraju vidjeti gdje će nas to dovesti. Kao što vidite, kiša je i jako su teški uvjeti na Stanovima. Ovim putem želim zahvaliti našim nogometnim prijateljima iz Arbanasa koji su nam izašli u susret tako da ćemo prvi dio priprema raditi na njihovom terenu. Također, imamo i igralište Bagat, kao i neke naše prijatelje iz županije pa ćemo iskoristiti i njihove terene. Trenirat ćemo jednom dnevno, a igralište Stanovi ćemo maksimalno pokušati sačuvati. Želim zahvaliti svim našim navijačima koji dolaze na Stanove i daju nam podršku! Oni su nam jako bitni i nadam se kako ćemo ih našim dobrim igrama privući da u što većem broju dolaze na utakmice - zaključio je trener.

01. svibanj 2024 19:40