StoryEditorOCM
SportUTRKA XCO KUP

U Malom Lošinju Zadranin David Pejdo bio najbolji u Kup natjecanju!

Piše I. Gjergja
17. listopada 2023. - 09:46

U organizaciji BK Mali Lošinj, a u suradnji sa MTB Trbovlje iz Slovenije održana XCO KUP LOŠINJ - UCI C - 2, utrka u hrvatskom kup natjecanju. Bila je odlično tehnički postavljena staza, no dodatno ju je otežavala kiša.

Zadranin David Pejdo, koji vozi za BK Vodice, da bi zadržao vodeću poziciju u Kup natjecanju morao je doći prije svog klupskog kolege Sladojeva, što je i učinio. Nakon starta David je je držao treću poziciju, ali je odmah na prvom usponu odvojio se od grupe i samo povećavao razmak koji je držao do kraja utrke. On je osvojenim prvim mjestom potvrdio svoju dominaciju i osvojio Hrvatski kup, na čemu je zsalužio sve čestitke.

-Što reći, odradio sam najbolje što sam mogao i zasluženo sovojjio prvo mjesto u Kup natjecanju. Sada slijedi kratka stanka i aktivan odmor pa nastavak dalje. Zadovoljan sam odrađenim-  kratko nam je kazao David Pejdo.

Obzirom da je ovo bila zadnja utrka Kupa, slijedi Davidu aktivni odmor i početak priprema za slijedeću sezonu. Kao pripremne utrke će mu poslužiti utrke Zimske lige Dalmacije koja počinje sljedeće nedjelje u Stankovcima koji slave 10 godina od prve utrke.

23. svibanj 2024 11:16