StoryEditorOCM
SportPRIJAVE ZA POMOĆ

U Košarkaškom klubu Zadar nisu previše čekali za prijavu na mogućnost potpore za očuvanje radnih mjesta u sportu

Piše Dražen Žura
20. travnja 2020. - 20:23

U Košarkaškom klubu Zadar nisu previše čekali za prijavu na mogućnost potpore za očuvanje radnih mjesta u sportu, koja se prvenstveno odnosni na one djelatnike koji u klubu imaju pravo na takvu opciju. Sve koji su imali profesionalni status, priču u klubu su riješili raskidom ugovora sa svima, od trenera do igrača.

- Još prije nego je i službeno krenuo poziv za prijavu mi smo iz kluba poslali svu potrebnu dokumentaciju, tako da u konačnici moramo ispuniti upravo dostavljene formulare, čime ćemo zaokružiti cijeli postupak – kazao je Željko Žilavec, direktor KK Zadar, koji se kako saznajemo ne nalazi na popisu onih koji traže potporu.

- Unutra su svi treneri mlađih uzrasta, od pretkadeta do juniorske momčadi, te svi dosadašnji pomoćnici koji su bili na dispoziciji stručnom stožeru prve momčadi. Nadalje, u brojku od trinaest prijavljenih još spadaju, glasnogovornik kluba, ekonom i tajnica kluba – kazao je Žilavec, koji je uvjerenja da ispunjavaju sve uvjete.

-Držim da će sve ovisiti o tome koliko će sportskih subjekata biti prijavljeno do zaključenja ovog projekta. Međutim, svaka pomoć će nam dobro doći – zaključio je Žilavec.

Na Stanovima su također zaključili kako će se prijaviti za potporu sportskim društvima i udrugama, kod njih je pak situacija takva da u ovom trenutku imaju dva subjekta, HNK Zadar i NK Zadar. U oba slučaja, prijava je išla za deset djelatnika i uglavnom se odnosi na trenere mlađih uzrasta i škole nogometa, te djelatnika koji održavaju stadione kojima se koriste klubovi.

26. travanj 2024 23:42