StoryEditorOCM
SportFOTO: ZDBT - KINEZI SE ZALJUBILI U ZADAR

U finalu CSKA - Fenerbahce

23. rujna 2018. - 00:32
fenerbahce_milano29-220918

Svako veliko sportsko druženje, pa tako i Zadar Basketball Tournament ima svoju gala večer, koja je uvijek  posebno emotivna za sve, napose košarkaške zvijezde i uzvanike najjačeg pripremnog  turnira u Europi. Rijetki trenuci predaha u četiri dana koliko traje turnir, ove su godine bili u motivu Dalmacije. Gosti iz cijelog svijeta, njih stotine, imali su prilike uživati u glazbi Petra Graše koji je za ovu prigodu izveo poseban repertoar.

Među uvaženim gostima u tematskoj su večeri u društvu poznatih  košarkaških imena uživali suprug Predsjednice RH Jakov Kitarović, kojeg je i ove godine s novitetima turnira upoznala organizatorica Zdenka Zrilić, jednako i posebnog savjetnika Predsjednice RH Kolinde Grabar – Kitarović, za zdravlje i sport doc. dr.sc. Tomislava Madžara. Tursku  momčad Fenerbahce pozdravio je njegova ekselencija, veleposlanik Republike Turske Mustafa Babur Hizlan. Predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza Stojko Vranković te njegov srpski kolega Dejan Tomašević razmijenili su mišljenja s izbornikom hrvatske reprezentacije Draženom Anzulovićem.

Višeosjetilno putovanje Dalmacijom uzvanici su iskusili i u gastro bajci koju je pripremilo osoblje Falkensteiner Hotela&Spa Iadera. Oduševljeni atmosferom i gastro delicijama bili su igrači Fenerbahcea predvođeni uvaženim trenerom Željkom Obradovićem,  kao i  sportski prijatelji im iz Maccabi Tel Aviva s hrvatskim trenerom Nevenom Spahijom. Večer će posebno ostati u dugom sjećanju debitantima na turniru Olimpiji - Milano te kineskim prvacima Liaoningu.

Njima je dodatno zadovoljstvo što su se na turniru našli u društvu velikih europskih klubova...

 - Ovo je velika prigoda za moju momčad koja može  učiti   od europskih klubova. Nažalost, nekoliko  nam je  igrača ozlijeđeno pa u Zadar nismo došli kompletni. Generalno govoreći  skupili smo vrijedno iskustvo. Inače, turnir je organiziran na jako visokoj razini što potvrđuje i činjenica da su ovdje ekipe iz brojnih država. Zadar kao grad je izuzetno lijep i jako ugodan za turistički boravak – kazao je Guo Qiang. 

Rezutati:
Bayer  Munchen – Liaoning 79:43
Fenerbahce  - Olimpia Milano  84 : 79   

 

Raspored, nedjelja:
Utakmica za 5. mjesto: Maccabi Tel Aviv – Liaoning (15.30).
Utakmica za 3. mjesto: Bayer Munchen – Olimpia Milano(18).
Finale:CSKA Moskva - Fenerbahce ( 20.30).

 

 

28. travanj 2024 20:33