StoryEditorOCM
SportKOŠARKA

Turnir 3x3 u Škabrnji: Bibinjci u velikom finalu nakon dramatične završnice s 11:9 bili bolji od Škara i tako osvojili veliki pobjednički pehar!

Piše Ivica GJERGJA
6. srpnja 2023. - 19:39

Općina Škabrnja je pokrovitelj, a organizator natjecanja turnira u basketu 3x3 je KK Škabrnja predvođena predsjednikom Božom Škarom. Turnir je održan na Trgu dr. Franje Tuđmana u tom ravnokotarskom mjestu. Osim seniorskog turnira, nastupio je i velik broj djece i to u tri uzrastne kategorije.

U onoj najmlađoj (2012./13.) pobjednički pehar podigla je momčad Tornado Zadar, sastavljena od polaznika Škole košarke Zadar, koja je u finalu bila bolja od Košarkaške akademije Anđe Jelavić, dok je treće bilo društvo pod nazivom Crazy Zadar.

U kategoriji 2010./11. titulom se okitila ekipa ŽKK Vodice, nakon finalne pobjede protiv ekipe Zadar plus, a treće mjesto pripalo je Akademiji Anđe Jelavić. Mlade su Vodičanke najbolje bile i u kategoriji 2008./09., gdje su u finalu bile bolje od domaćina Škabrnje, dok je treće mjesto zauzeo ŽKK Zadar plus.

Ždrijeb seniorskog turnira bio je podijeljen na seoski i otvoreni. Najboljim basketašima u selu pokazali su se Škare, predvođeni načelnikom Općine Ivanom Škarom, uz jedno dozvoljeno "strano" pojačanje u liku Ante Lacića. Oni su u zanimljivom dvoboju bili nešto uspješniji od Ražova, dok je u finalu otvorenog dijela momčad Bibinja pobijedila Pridragu. U velikom finalu Bibinjci su, nakon dramatične završnice, s 11:9 bili bolji od Škara i tako osvojili veliki pobjednički pehar.

- Bila su ovo zanimljiva i uzbudljiva tri dana, koja nam je jedino malo poremetila kiša, ali uspjeli smo sve privesti kraju s finalom koje se igralo u gotovo NBA terminu, ali je svejedno privuklo velik broj gledatelja. Posebno me veseli velik broj sudionika dječjeg turnira i hvala svim našim sportskim prijateljima koji su se odazvali pozivu. Škabrnja se još jednom pokazala kao mjesto koje gaji veliku ljubav i strast prema košarci i vjerujem da će ovaj turnir rasti iz godine u godinu te postati jedna lijepa tradicija, na kraju je kazao Božo Škara, trener i predsjednik Košarkaškog kluba Škabrnja.

07. svibanj 2024 03:49