StoryEditorOCM
SportU PRAVI ČAS

Trijumf u Beogradu: triple double Luke Božića - nosio je Zadar od minus 11 do plus 15!

Piše Piše Dražen Žura
15. prosinca 2023. - 20:19

BEOGRAD – Dvorana: KK „ FMP”. Gledatelja:901. FMP Soccerbet – Zadar 77:92 (26:23: 22:21,14:26,15:22).

Suci: Igor Dragojević, Miloš Koljenšić i Radoš Savović (Crna Gora).

FMP: Watson (14), Živanović, Foster (3), Subotić(16), Pavićević, Roberts (4), Stepanović(2), Šaranović, Simović(9), Luke(2), Stojanović (14), Besson(13).

ZADAR: Davis, Klarica (3), Vujačić, Žganec(13), Mazalin (9), Lakić (10), Jambrović, Drežnjak(13), Grbić, Božić(28), Ramljak(16).

Zadar je nakon male rezultatske krize stigao do iznimne pobjede u gostima u Beogradu, odnosno, u Železniku je slomljen FMP, momčad koja je bitno promijenila izgled kako igračkog tako i trenerskog kadra. Ali, ni to im nije pomoglo, štoviše, moglo bi se kazati kako im je sve skupa bilo i velika smetnja jer malo tko se uigrao u nekoliko dana!

Međutim, to nimalo ne umanjuje zadarski trijumf, štoviše, valja istaknuti kako su iz minus jedanaest u prvom poluvremenu, kroz drugo uvjerljivo doplovio do konačnih petnaest viška. Trijumf u kojem je nakon primjetne stanke, na svoje postavke stigao Božić! Iza njegova imena, upisano je: 28 poena, 12 skokova, 11 asistencija, više nego dovoljno uz veliku potporu suigrača!

Ogled je počeo tako što se stekao dojam kako su treneri s obje strane rekli igračima: „ Trčite i šutirajte”! Jer obrane, nije bilo nigdje ni u tragovima, kamoli u kontroli suparničkih napada. Bolje je s vanjskih pozicija krenuo FMP, dvije brzinske „trice”, onda se na drugoj stranu ukazao Žganec, nizom od sedma poena i okrenuo rezultat- u zadarsku korist. Nisu se domaćini prestrašili, uzvraćali su kad god im se ukazala prigoda, međutim,dvije „ trice” Zadra, odnos, Drežnjaka i Božića nisu dozvolile njihov iskorak. Do zadnjeg napada, nakon slobodnih bacanja Božića, kao da se nije ni igralo, pisalo je 23:23, ali je ubrzo prvu dionicu s tri poena zaključio Besson! I tu je krenula serija FMP-a, uspjeli su napraviti 11:0, svega koju sekundu prije nego što je Jusup kazao igračima zadarske momčad: „ Puno bolje i izglednije situacije za koš imaju”! K tomu ni organizacija igre nije izgledala najbolje, tu ulogu je kroz pet

minuta dobio Vujačić, ali bez odjeka. Prvi odlazak domaćina na plus jedanaest dogodio se u 15.minuti (34:23), ali se Božić koji je podosta gubio lopte „tricom” zaustavio odlazak u tegobnije stanje. Nedugo iza toga opet se Zadar našao na istom minusu, izgledalo je kako će se suparnik tu odlijepiti, i onda je Božić skupljao koš na koša, podosta toga s crte slobodnih, da bi na samom isteku druge četvrtine Klarica ubacio „ tricu” za mirniji odlazak u svlačionicu! Bio je to znak kako će Zadar moćnije zakoračiti u nastavak utakmice, što se i dogodilo, brzo su iza sebe ostavljali FMP,Božić, Žganec, Ramljak, Drežnjak....Uspio se FMP, nekako spustiti na minus pet, niže nisu mogli unatoč dva atraktivna zakucavanja Watsona.... I prije ulaska zadnju dionicu Ramljak je na raniji nagovor Jusupa, uzeo šut za tri poena i pogodio! Bilo je to sedam viška....I tu nije bio kraj hitrog odlaska na sve veću i veću prednost, Lakić je pak „tricom”donio golemih sedamnaest viška nepunih šest minuta do kraja... Na sve naslonio i Mazalin koji je nastojanje FMP za povratak u utakmicu, zaustavljao teško izborenim poenima, ali tako vrijednima.

09. lipanj 2024 00:21