StoryEditorOCM
SportTUGA U POSEDARJU

Trener Tuta: “Neće pa neće, a nemamo ni sreće! Ali tri minute prije kraja izgubiti utakmicu - to su dječje bolesti"

Piše I. Gjergja
13. rujna 2020. - 12:51

Prema izvješću iz Parka mladeži u Splitu, NK Split je vrlo teško došao do bodova protiv HV Posedarja, a o kakvom se srazu radilo, vidljivo je po tome što je njihov vratar Roko Mikačić bio najbolji igrač susreta.

Tijekom 90 minuta igre koja je zaključena s jednim golom u mreži gostiju tri minute prije kraja susreta, „vitezovi” su imali niz prilika da povedu i osiguraju pobjedu. Ali, na kraju se punti broje, „vitezovi” ovaj put nisu imali sportske sreće, čak ih je i djelitelj pravde zaobišao u situaciji kad je trebao, po mišljenju mnogih, pokazati na bijelu točku.

Mikačić je na vratima Splita radio čuda, obranio je nekoliko odličnih prigoda Posedaraca i tako njihove nade bacio u očaj. Vrataru Splićana prvo je zaprijetio Smokrović koji ga je, umjesto da tuče, pokušao lobovati, ali nije pogodio. Zatim je pokušao Rončević, pa Jurić i na kraju Jurjević-Adžić. Da je barem jedna od tih lopti ušla u gol vjerujemo da bi konačni rezultat bio drukčiji. No, Split je iz jedne prilike pred kraj susreta postigao gol i uzeo tri boda.

- Što reći, ne ide pa ne ide. Nemamo ni sreće. Stvorimo dobre prigode, ali nema gola. Nedostaje nam kvalitete. Kada njihov vratar bude igrač susreta to vam sve govori – kaže trener „vitezova”, Kristijan Tuta.

- Vjerujem u našu momčad, a oni moraju vjerovati u sebe i tijekom cijelog susreta biti maksimalno koncentrirani. Tri minute prije kraja izgubiti utakmicu, to su „dječje bolesti“. Trebaju nam ova dva dana za dobar trening i psihološku pripremu pred susret s Kamenom u srijedu. Igračima je potrebno vratiti samopouzdanje u vlastite snage i znanje, jer od njih očekujem bolju igru i rezultat. Znam da oni to mogu - govori Tuta.

28. travanj 2024 17:01