StoryEditorOCM
SportFOTO: DERBI GOSTIMA

Treća HNL Jug 1. kolo: Primorac - Hrvatski vitez Posedarje 0 : 2! Ozljeda i manjak sreće presudilo domaćima da ispuste pobjedu i bodove

Piše Ivica GJERGJA
28. kolovoza 2021. - 21:01
Biograd, Zadar, 280821 Stadion u Biogradu. Utakmica zupanijske nogometne lige izmedju NK Primorac i NK Hrvatski vitez. Na fotografiji: utakmica.Luka Gerlanc/Cropix

PRIMORAC – HRVATSKI VITEZ 0:2 (0:1)

BIOGRAD – Igralište Kazimir i Silvio. Gledatelja: 150.        

Sudac: Paško Mandić (Bogdanovići – Prgomet) 5,5. Pomoćnici: Proso i Taraš. Delegat: Galac.

Strijelci: 0:1 Rončević (45), 0:2 K. Torbarina (59-11m),

Crveni karton: Stipan Banić (Primorac) 74. udaranje protivnika.

Najbolji igrač: Mateo Rončević (HV Posedarje).

PRIMORAC: Stojanov 6 , Nakić 6,5 , Ninčević 6 (od 46. Šindija-), Birkić 6 , Vodopija – (od 18. Colić  ), Klopp  6, Lazarevski 6,5 , Marić 7 , Musa 6,5 , Kuman 6 (od 66, Banić-), Jurišić 6. Trener: Krešimir Sunara 6.

HRVATSKI VITEZ POSEDARJE: K. Jurjević 7 , Pedišić  7, Klanac  7, I. Brkić 7(od 80. Ivandić-), D. Torbarina 7, Rodić 6 (od 55. Gambiraža-), Rončević 7,5 (od 80. Kevrić-), Jurić 6,5 (od 60. Kovač-), J. Brkić 6,5 (od 80. Smokrović-), J. Jurjević 7, K. Torb rina 7. Trener: Josip Butić 7.

Sve je bilo divno kada voliš nogomet i kad si na derbiju u Biogradu, osim kišnog vremena, koje je umanjila broj gledatelja na tribinama igrališta Kazimira i Silvia. Bez respekta oba suparnika su krenula s prvim sučevim zviždukom početka susreta i onda bilježimo u drugoj minuti poluprigodu Nikole Marića - Primorca da bi na drugoj strani sam se našao Mateo Rončević u kaznenom prostoru bez uspjeha, lopta se odbila u polje.

Opet je aktivan gostujući Rončević, zapucao je u devetoj minuti da bi Stojanov lako uhvatio loptu. Kod „pomoraca“ slobodnjak je imao Marić, pogađa u zid, da bi se u 18. minuti ozlijedio Luka Vodopija, koji je treći igrač ozlijeđen. Nakon toga sve se događa na sredini terena, borbeno i s nadigravanjem, ali bez ikakve opasnost za gol.

Najbolja prigoda domaćih u 29. minuti, na centru je doslovno „ispao“ Luka Klanac, kapetan gostiju, radi skliska terena, da bi se Marić dokopao lopte uposlio Nakića, ovaj ne čekajući Kpoppa, koji je tukao tik pored vratnice, za uzdah tribina. I kada se mislilo da će prvi dio završiti bez zgoditka, u 45 minuti je povukao Karlo Torbarina, izvrsno je uposlio Matea Rončevića koji ulijeće kao zrno između dva stopera domaćih i zabija za 0:1.

Nastavak susreta obilježio je razbijen nos Ivana Ninčevića, domaćeg igrača i - izmjena. No gosti su imali nekoliko dobrih akcija koje su ostale samo to, da bi u 53. minuti Ivan Brkić, dojma su svi na tribinama, igrao rukom, no sudac je nastavio igru. I nakon toga nastavlja se borbeno za pobjedu i prestiž, korektno i fer, kako treba. U jednoj brzoj kontri koju su izveli gosti u kaznenom prostoru sudac je dosudio kazneni udarac sa 11 metara jer je Stojanov oborio Jurića, a siguran egzekutor bio je Karlo Torbarina za velika dva zgoditka.

Izazvao je ovaj penal dosta polemike kod domaćina, no gol se piše, a tim više jer je na drugoj strani oboren Marić, sudac je ostao nijem. Igrala se 74. minuta, zakuhali su na sredini Gambiraža i Banić, ovaj potonji je dobio isključenje, a Gambiraža žuti. Gosti mijenjaju trojicu igrača, igraju mirno da prođe vrijeme, dok domaćini sve pokušavaju kako bi poravnali rezultat.

Na kraju susreta Vitezovi su poletjeli u zagrljaj kako bi proslavili tri velika boda sa svojim navijačima uz pjesmu „bilo bi mi lako da te ne volim Viteže“.     

Izjave

- Što reći ovako još vruć nego da sam zadovoljan pobjedom i startom u prvenstvu. Zaslužena je naša pobjeda, iako dosta teška. Ekipa Primorca je dosta kvalitetna, imali su peh, nisu u sastavu imali četiri standardna igrača, a što je nama olakšalo posao. Na vrijeme smo dali prvi gol, a nakon toga bilo je sve lakše, prelomili smo susret u našu korist, a imali smo i iskustvo i širine u igračkom kadru, te priveli utakmicu sa tri nova boda, kazao je Josip Butić, trener HV Posedarja..

- Očevidno je da nije bio naš dan iz razloga što nam je dosta igrača odsutno radi ozljede, a u toku igre nam se ozlijedila špica Luka Vodopija. Hendikepirani smo imali nekoliko prigoda, točnije četiri Marića i Lazarevskog, te je teško tražiti pobjedu kad to promašiš. Idemo dalje, vjerujem da ćemo se kompletirati uskoro i igrati bolje i donositi pobjede, kazao je trener Primorca Krešimir Sunara.   

26. travanj 2024 01:10