StoryEditorOCM
SportNEUMORNI POVJERENIK MALONOGOMETNIH LIGA U UDRUZI ZA MALI NOGOMET

Toni Kruneš: "Uz male korekcije, neki naši klubovi mogu u Prvu ligu, u Drugoj bi bili među vodećima!"

Piše Ivica Gjergja
29. lipnja 2019. - 12:20
toni

Nema odmora za povjerenika Prve i Druge lige Tonija Kruneša u Udruzi za mali nogomet Zadar. Odigravaju se turniri, održavaju se seminari po cijeloj Hvatskoj, najviše u Istri. Kruneš je angažiran i u sklopu odigravanja prijateljskih utakmica pet reprezentacija u Varaždinu preko Futsal Weeka, a nakon analize ligaškog natzjecanja kaže:

-Podsjetimo da je u Prvoj ŽMNL pobjednik Kontol biro, a u Drugoj je pobjednik Sveti Ante, oni su na kraju bili perjanice natjecanja. Njima bih čestitao na uspjehu jer su ga zaslužili. Odrađenim u prvenstvu sam zadovoljan iz više razloga. Prvo što nismo imali incidenta na utakmicama, a o nedolasku na utakmice da i ne govorim. Moramo biti više nego ponosni na igrače i klubove, jer su sve odluke koje su donesene u Udruzi ispunili. Kada govorim o kvaliteti naših momčadi, mogu reći da je ona na visokoj razini. Svi poznavatelji malonogometnih prilika uvjereni su da imamo nekolicinu klubova iz Prve ŽMNL koji ovog trenutka mogu, uz određene korekcije, igrati Prvu HMNL, a sigurno bi bili vodeći u Drugoj HMNL. Sve nam se ovo što sam rekao potvrđuje na ljetnjim turnirima kada igraju sa prvoligašima diljem županije i šire, te često naši klubovi budu pobjednici.

Finale natjecanja je potvrdilo kvalitetu o kojoj govorite...

-Je, je, finale Prve ŽMNL rječito „govori“ o tome. U SD Mocirama je bilo preko 600 gledatelja koji su uživali u malom nogometu koga su prezentirali Tin i Kontrol biro auto Rogić. U dvije utakmice „autsajder“, no izuzetno dobro posložena momčad Kontrol biroa AR, pobijedila je višegodišnjeg prvaka Tina, što govori da se i u drugim klubovima igra kvalitetan mali nogomet. „Kontrolci“ su prvaci, dečki su to zaslužili bili su klapa, homogena ekipa i na kraju su svoj trud i ono što su činili tijekom sezone „oplemenili“ titulom. U drugoj je bio Sveti Ante neprikosnoven, Deda – Krešo Zrilić je posložio dobar sastav i on će u „Premijer ligu“. Svi zaslužuju čestitke.

Što su posebnost i karakteristike liga?

-Klubovi su svjesni stanja u kojem se nalaze, pa ciljano obnavljaju kadar, na taj način dobivaju potrebnu kvantitetu iz koje se stvara kvaliteta. U dosta mjesta tijekom ljeta upravo naši klubovi organiziraju malonogometne turnire i kroz to se dobiva na kvaliteti igre. Stoga je sve ovo prije rečeno i lakše, jer se kvaliteta stvara uz dobre uvjete. Naši klubovi ih imaju - od rasadnika dobrih malonogometaša do uvjeta u kojima rade i funkcioniraju, te turnira u kontinuitetu koje igraju, sve je tu!

28. travanj 2024 10:09