StoryEditorOCM
SportIZGUBILI OD GORICE

Tko će kome nego svoj svome: KK Zadru u posljednjoj stotinki napada presudio Karlo Uljarević, Mršićevim igračima je osam sekundi bilo malo za preokret

Piše Dražen Žura
3. listopada 2020. - 20:16

VELIKA GORICA – Dvorana: " Gradska sportska dvorana". Gledatelja:100. Gorica – Zadar 72:70  ( 21:20 , 19:15,15:22,17:13).

Suci: Jurčević, Kruljac , Gracin.

GORICA: I. Majcunić (11), Mašić (3), Savić, Batur (10), Mazalin (18), Uljarević(4) , Kovačevič (7 ),  Ljubičić(3) , H.Majcunić , Baković(9) , Kapusta(7).

ZADAR: Carter(6), Palokaj , Brala(6) , Vujičić , Vuković(12) , Bursać, Junaković (12) , Worku (2), Mavra (14),  Galloway (4), Planinić (10), Gilbert (4).

Zadar je u posljednjoj stotinki utakmice pao niz Goricu,  "gurnuo" ih je njihov donedavni igrač Karlo Uljarević, koji je praktički prije petnaestak dana napustio Višnjik kao višak. Na stranu i ta činjenica, jer su Zadrani imali debelih osam sekunda za suvisli napad, Justin Carter se odlučio odmah izbaciti lotu prema Domaguju Vukoviću koji iz skoka svega nekoliko  centimetara od obruča, promašio.

Zasigurno će se o zadnjem napadu govoriti podosta, odnosno, postavlja se pitanje zašto trener Veljko Mršić nije izdao strogu  zadaću  da se ide u prodor ili na sigurnu situaciju. Ali, i prije toga Zadar je mogao izvući bodove, naime,  od šest slobodnih bacanja, pogodili su četiri, po jedno su promašili Dominik Mavra i Carter koji je uhvatio loptu i šutnuo "tricu", ali lopta nije prošla kroz mrežicu.

Inače, Gorica je dugo bila u  vodstvu, imali su dobar šut za tri poena u prvom dijelu , pet od trinaest, Zadar svega jednu iz deset pokušaja.  Nosili su ih ponajviše Lovro Mazalin, Ivan Batur i Ivan Majcunić.Znali su otići i na plus sedam poena viška!  I onda se ipak dogodio preokret, Vuković, Mavra i Junaković bili su precizni na trici i okrenuli rezultat u pozitivnom smjeru. Štoviše,  stigli su i do  vodstva 62:57, ali su  upali u opisanu završnicu i dobro zaglibili. Mršić ima dovoljno razloga za staviti prst na čelo, ili se počešati iza uha, jer ovo što se vidjelo protiv Gorice nije zalog za bolje sutra. Preveliki broj izmjena očito je nešto čime se njegovi igrači, a ni on sam ne može nositi. 

Carterov debi ? Košarkaški pismen, međutim, potrebna  mu je dobra boca s kisikom , kako bi, unatoč tomu što je skupio devet skokova ,  mogao  donositi prednost, jer mu je obruč bio preuzak kod šuta iz igre.

07. lipanj 2024 03:27