StoryEditorOCM
SportIZNAD OBRUČA

Talentirani Ivan Perasović sanja trofej sa ‘žutima‘: Želim Zadar u finalu, pa da se revanširamo za poraz u kupu!

Piše Vedran Babić/SD
23. svibnja 2021. - 09:00

Kad su košarkaši Splita posljednji put igrali finale prvenstva Hrvatske, Ivan Perasović imao je samo šest godina. Bilo je to 2008. Danas "Perasov mali" više nije mali. Ne samo što je izrastao dva metra, već i kao njezin najmlađi član postaje sve važniji faktor splitske momčad koja žudi za prvim naslovom prvaka države poslije predugih 18 godina.

- Ne sjećam se baš svih detalja tog finala, ali znam da smo igrali tada sa Zadrom. Evo, sad sam ja kao igrač u finalu i baš sam uzbuđen zbog toga. Super je osjećaj biti dio ove momčadi - rekao nam je Perasović dan poslije plasmana u finale preko Cibone.

Stigao se taman naspavati nakon što se sa suigračima iz Zagreba vratio u dva sata iza ponoći. Ispred dvorane na Gripama dočekalo ih je pedesetak razdraganih navijača uz pjesmu i bengalke. A što bi tek bilo da nije ove nesretne korone...

- Znali smo da se sprema nekakav doček, pričalo se o tome, no baš smo se ugodno iznenadili kad smo vidjeli navijače, baklje... Veselili su se i pjevali, baš je bilo lijepo - priča Perasović, ističući kako je zgusnut raspored utakmica lakše podnijeti kad pobjeđuješ. Tako je bilo i ovaj put kad su Splićani odmah nakon pobjede nad Sparsom u četvrtak sjeli u autobus i krenuli za Zagreb gdje su stigli kasno u noći.

- Došli smo oko dva ujutro i odspavali, bilo je OK. Odmorili smo koliko smo mogli. Sve je lakše kad si u dobrom ritmu.

Prije nešto više od tjedan dana, nakon poraza od Sparsa na Gripama, situacija je bila tmurna, no Split se probudio u posljednji trenutak. Uhvatio je zamah baš kada treba. Dvaput je pobijedio Spars i tako ostao u ABA Ligi, a onda je prošao u finale domaćeg prvenstva dvokorakom protiv Cibone. Navijači su s razlogom euforični.

- To su nam bile najvažnije utakmice, pogotovo Spars za ostanak u ABA Ligi. Čim smo to riješili, dobili smo vjetar u leđa i samopouzdanje. Uhvatili smo dobar ritam i znamo da možemo igrati sa svima - čvrsto je na zemlji devetnaestogodišnji Perasović.

Kako objasniti ovosezonskih, nestvarnih 7-0 protiv Cibone? Je li vas u petak dodatno motivirala i odluka Cibone da vam ne izađe u susret što se promjene termina tiče?

- Vjerojatno jest, ali ipak se trudimo ne obraćati previše pozornost na te vanjske faktore, već samo na našu igru. Ne znam kako objasniti tih 7-0, jednostavno protiv Cibone uvijek uđemo u susret jako motivirani.

E, sad. Finale. Zadar ili Gorica. Sa Zadrom bi to bio poseban gušt dalmatinskog finala, dok bi Gorica prometnula "žute" u izrazitog favorita. Koga bi više volio Perasović?

- Hm, teško pitanje. Bilo bi zabavnije protiv Zadra, da to bude pravi dalmatinski derbi.

A i da se probate revanširati za poraz u finalu Kupa?

- Da, i to. Ovaj doček navijača samo nam predstavlja još veći motiv da donesemo trofej u Split nakon toliko godina. Tada bi šou sigurno bio još veći - zaključit će Perasović, radujući se dodatnim slobodnim danima koje će Split imati u odnosu na suparnika u finalu.

06. svibanj 2024 02:31