StoryEditorOCM
SportTREĆA HNL-JUG 34. KOLO

Split se bazirao na čvrstu obranu, ali se ni Primorac nije dao: U Biogradu svakom po bod!

Piše Ivica GJERGJA
28. svibnja 2022. - 20:55

PRIMORAC – SPLIT  1:1 (0:0)

BIOGRAD – Igralište Kazimir i Silvio. Gledatelja: 150. Sudac: Mario Jadrijević (Sinj) 6,5. Pomoćnici: Pavić i Kuduz.

Strijelci: 0:1 Šetka (49). 1:1 Lazarevski(86).

Najbolji igrač: Mate Stojanov (Primorac).

PRIMORAC: Stojanov 7 , Kulaš 6,5 , Birkić  6, Bitunjac 6 , Vodopija 6 , Nakić 6 (od 77. Kadija-), Lazarevski  7, Musa 6 , Šare 6 (od 63. Mehić-), Jurišić 6 . Trener: Marko Moravčić 6 .

SPLIT: Vojnović 6, Barada  6,5, Barać 6.5 , Babić 6 , Luetić – ( od 18. Šetka 7) , Andrić 6,5 , Ožegović 6(od 82. Škare-), Primorac 6 , Kukuč 6,5 , Tarabarić 6  (od 65. Prančević-) , Mamić 6. Trener: Ivan Radeljić .

image

NK Primorac - NK Split

Teško i sparno vrijeme nije dozvoljavalo da se igra, svi napadi jedne i druge strane završavali su u obrambenom zidu. Igrači Primorca u početnoj fazi susreta napravili su dva – tri lijepa prodora, ali slabe završnice,  Nakića, Vodopije i Muse. Split se bazirao i dalje na čvrstu obranu i preko brzanaca, Andrića, Primorac pokušali su doći do vratara Stojanova na i tu ne uspijevaju. Najljepšu akciju su imali domaći u 31. minuti kada je Nakić izvrsno podvalio loptu za Bitunjca, a ovaj se našao na metar ispred kaznenog prostora dobro je tukao no iznad vratnice. Samo dva minuta kasnije Musa je sa lijeve strane zaustavljen u izglednoj prilici na nekih 12 metara, a u 41 Nakić.

image

NK Primorac - NK Split

Gosti su preko Mamića imali dva udarca iz izravnih slobodnih udaraca, no gola nema, lopta je otišla u gol - aut. Nakon toga prvi dio susreta je završen. S odmora kao da su poletniji bili Splitovi igrači, dva tri puta su na sredini igrališta lijepo kombinirali. U 49. minuti nastavljaju u tom tonu, s lijevog boka je povukao Kukoč, proslijedio loptu za Andrića koji pronalazi u trku Šetku, a ovaj prosljeđuje loptu u nebranjen dio mreže za 0:1. Radosti „Đavola“ nije bilo kraja, „tukli“ su svoje bubnjeve, puhali trube, pjevali, navijali. Split je i nakon gola igrao dobro, a Andrić je u 73. minuti izbio sam pred Stojanova, zapetljao se, puno komplicirao i prigoda je otišla u nepovrat.

image

NK Primorac - NK Split

Na drugoj strani kapetan Lazaresvki je iz slobodnjaka sa 30 metara krasnim udarcem – eurogolom, kojega ni daleko bolji vratar od Vojnovića ne bi ukrotili, u smiraj susreta poravnao na 1:1, što je pravedna podjela plijena.

Jedna omanja grupa navijača Splita došla je  na igralište Kazimira i Silvia u Biograd, po imenu  „Đavoli“, cijelo vrijeme susreta su bučno bodrili svoje nogometaše. A kada su u 48. minuti postigli zgoditak bilo je urnebesno navijanje.

26. travanj 2024 23:21