StoryEditorOCM
SportUSPJEH ZADARSKIH JEDANAESTOGODIŠNJAKA

Sonik - Puntamika viceprvak Hrvatske - Luka Bičić najbolji strijelac!

Piše Ivica Gjergja
24. travnja 2018. - 16:46

Završni turnir košarkaškog prvenstva Hrvatske za dječaka do 11 godina odigran je u Zagrebu u dvorani Kajzerica. Turnir se održao pod pokroviteljstvom FIBA-e i HKS-a, a u organizaciji KK Zagreb. Nakon izlučnih natjecanja, u finalu natjecanja je Cedevita pobijedila zadarski Sonik - Puntamiku.

Zanimljivo da je Sonik Puntamici ovo treći put u posljednje tri godine da se nađu u završnici ovog natjecanja. Iako nisu pobjednici turnira, drugo je mjesto u Hrvatskoj u ovom uzrastu svakako veliki uspjeh za mali, no po rezultatima dosta bogat i kvalitetan klub kakav je Sonik Puntamika, poglavito u mlađim dobnim kategorijama, a što je izraz rada s tom kategorijom mladih košarkaša. To je višegodišnja orijentacija klupskog čelništva kluba koja svoje opravdanje nalazi i u ostvarenim rezultatima.

Puntamičani su u svojim redovima imali i najboljeg strijelca na turniru sa 118 postignutih koševa, a prema ocjeni meritornih košarkaških stručnjaka Luka Bičić je zaslužio i epitet najboljeg igrača, s čime se složio i trener Roko Jurlina.

- Svi u našem timu zaslužuju čestitke, najvažnije nam je što su vrijedni i uporni, što za njih nema nerješivog problema. Orijentirali smo se na rad s mladima, odatle i ovaj uspjeh tri godine za redom. Drugo mjesto ove godine je logičan slijed dobrih rezultata, ali i igre, kazao je predsjednik Sonik Puntamike Mirko Jošić.



FINALE: Cedevita - Sonik Puntamika 60:24

Cedevita: Bruno Bubalo 13, Tonko Škugor 9, Arijan Krčelić 8, Ante Skelin 6, Marko Ivanković 6, Franko Živko 4, Toni Grašo 2, Roko Grašo 2, Vedran Gugić 2, Domagoj Šuto 2, Ivan Pavić 2, Viktor Crnojević 2, Lovro Jagić 2, Roko Dumanić 0.

Sonik Puntamika: Luka Bičić 17, Roko Baričević 4, Šime Jurjević 2, Karlo Gobin 1, Gabrijel Škibola, Paulo Fratucanov, Petar Baković, Ante Brkić, Roko Dukić, Ivan Filipović, Toni Škara, Andrej Jančijev, Ivano Babić.

26. travanj 2024 00:31