StoryEditorOCM
SportOSVRT:

Sonik Puntamika - Cibona 69:70, u filmskom završetku utakmice sreća otišla na stranu gostiju, ali moralni pobjednik je Punta!

Piše Ivica GJERGJA
10. listopada 2021. - 17:01
Zadar, 091021 Dvorana Jazine. Utakmica kosarkaske HT Premijer lige izmedju KK Borik i KK Cibona. Na fotografiji: Dino Palcic.Luka Gerlanc/Cropix

Za ničim igrači, stručni stožer Sonik Puntamike, nemaju žaliti, osim poraza. Sve drugo je bilo na vrhunskoj izvedbi igrača mladog, potentnog i evo potvrđuje se, trenera znalca, Stipe Kuliša. On sa svojim „strojem“ koji nema visinu, da se ne daj Bože nešto dogodi visokom Šarliji ne bi imali centra.

Znao je sve komparativne prednosti svoje momčadi trener Kuliš iskoristiti pa oni su do samog kraja vodili, odlučila je utakmicu dva povezana šuta Matea Drežnjaka za posljednju tricu i susret je otišao na stranu Cibone, a zadnja trica ušla je za posljednjih 0,20 stotinki prije kraja. Ne radi se ovdje o tome da Punta nije znala, nego jednostavno nisu dečki imali sreće, a ona je nekad i potrebna pa mogli bi reći kao i dobra igra. 

Još se jednom pokazalo da je Punta tvrd orah, ne predaje se tako lako. I kada je u igri Cibona bila kompletna domaći su vodili i četiri -  pet koševa. Kada su domaćini u 2,26 minuta do kraja imali vodstvo od pet koševa, minut odmora zvao je trener Cibone, nije bio ugodan, miran, dapače.

I nakon toga ništa bolje za Cibonu, Valdez čini faul, kapetan Palčić pogađa oba slobodna i diže rezultat na 66:59, na 1,13 sekundi. Majcunić tricom i dodatnim bacanjem najavljuje neizvjestan završetak 66:63 na 50 sekundi. No sve kvari Gegić prva faul na Juriču ovaj pogađa jedno, a Vranković na drugoj strani zabija dva za 67:65 Samo 13 sekundi prije kraja, da bi  P. Marić pogodio jedno slobodno, a na drugoj strani koš za gosta za 68:67 postiže Drežnjak. Isti igrač donosi pobjedu Ciboni 0,35 sekundi prije kraja tricom. Evo nesreća za Puntu, dečki glavu gore vi ste moralni pobjednici, pokazali ste jednoj od najboljih naših ekipa kako se bori za boje svoga kluba.

Evo što su kazali akteri utakmice u Jazinama:

- Očigledno je da smo mi bili iscrpljeni zbog sinoćnje utakmice sa Zadrom, vidjelo se to po promašenim bacanjima, otvorenim šutovima i reakcijama u obrani. Sonik je odigrao ratnički i po meni čak i zaslužio pobjedu, ali ovo je sport, a mi smo odigrali zadnjih 5 minuta, nasreću je to ovaj puta bilo dovoljno za pobjedu, kazao je trener Cibone, Vladimir Jovanović.

- Ja bih se zahvalio svima od stožera do igrača jer smo iznijeli ovu utakmicu sa sedam igrača u tjednu u kojem nam je otišao Marčinković, Tomas izostao zbog mučnine i da ne nabrajam sada sve. Mi smo praktički imali utakmicu protiv velikog favorita u svojim rukama, diktirali smo tempo većinu utakmice i u zadnjih pet minuta se sve okrenulo, ali nema žala. Nećemo dozvoliti da nas ovo demoralizira, dignut ćemo glave i idemo dalje, kazao je trener Sonik Puntamike, Stipe Kuliš.

27. travanj 2024 12:59