StoryEditorOCM
SportTHE FAMILY

‘Slobodna‘ u Dalićevom restoranu u Varaždinu, Livaji ni tu nema mjesta na zidu: ‘Svrati često, nema opuštanja...‘

Piše Ivan Renić
24. veljače 2024. - 20:14

Jeste li za pizzu ‘srce vatreno‘ ili pak za burger ‘family‘? Možda ste ipak jačeg apetita, pa biste prigrizli nešto konkretnije? Srneći kare s višnjama, Wellington biftek, dry age pačja prsa... Svašta se nudi u restoranu The Family kojeg je prošle godine otvorio izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić.

Gostovanje Hajduka u Varaždinu iskoristili smo za posjet restoranu. Svratili smo pogledati kako to izgleda i što se nudi. ‘Pogubili‘ smo se u bogatom meniju i na koncu se ipak odlučili za pizzu. Ipak smo na gostovanju, navijački se jede. Brzo i jednostavno. Nećemo sad ‘inžinjavat‘!

image

Restoran The Family

I. R.

Rezervirali smo stol putem web stranice. Promptno su odgovorili kako problema nema i sve je bilo riješeno. Već na prvu, čim kročite preko vrata na oko se vidi da se novca nije žalilo. Uređen je restoran, sve je još uvijek novo. I da ne znate, bilo bi vam jasno kako je vlasnik sigurno netko iz nogometa. Zidove krase uokvireni dresovi. Mandžukić, Modrić, Perišić... Cijela ekipa je tu.

Livajinog dres nema, primjećujemo i to. Ili ga barem mi nismo vidjeli...

Naziv? The Family. Slogan je to koji dijeli i HNS. Također je to i izbornikova mantra. Često govori o obitelji, zajedništvu...

No, ajmo mi na hranu. S puta smo u Varaždin stigli gladni. Pusti interijer. Spiza nas je najviše zanimala. Odnosno pizza u ovom slučaju. Prava napoletana, vidi se odmah. I nemamo joj zamjerke. Cijena capriciose je 10 eura. Naši suputnici odlučili su se za pizzu ‘srce vatreno‘. A ima i nešto posebno.

- Ova vam je s izbornikovim potpisom – naglasio je konobar.

image
I. R.

Upali smo, dakako, i u ćakulu. Ljubazno je osoblje, mora se priznati. Pitamo:

- Svrati li izbornik?

- Dođe, dođe, često je tu.

- Onda nema opuštanja – domećemo kroz smijeh.

- Izbornik sve prati, nema šale – namiguje jedan od konobara.

Jeli smo brzo, utakmica je blizu. ‘Familiju‘ smo napustili siti i zadovoljni. Bliži se ono pravo, pravi razlog našeg dolaska u barokni grad...

image

Restoran The Family

I. R.
image

Dres Luke Modrića

I. R.
image
I. R.
image
I. R.
25. travanj 2024 15:17