StoryEditorOCM
SportREZIME

Sljedeće subote igra se derbi svih derbija: Zadar ide Zagori u Unešić. Mogu li uhvatiti vrh ljestvice?

Piše Ivica GJERGJA
9. svibnja 2023. - 20:35

Nakon što je NK Zagora kao trenutni prvak na ljestvici „uhvatila“ dva poraza, osmjeh je vidljiv kod igrača HNK Zadra. Zagora je i dalje sa 60 bodova prva, a Zadar se primakao od famoznih 12 na „samo“ sedam i ima 53 boda u posljednja dva kola. Podsjetimo, Zagora je „izgubila korak“ porazima u Biogradu i Kaštelima.

Zadrani su odigrali furiozno protiv Vodica, koji su gle čuda - poveli. No kada se Zadru otvorila „špina“ zaustavila se tek na sedmici, bilo je 7:1. U prvom poluvremenu zabili su tri zgoditka i četiri u drugom dijelu. Bila je to „jednosmjerna ulica“, netko je što se Zadrana tiče morao „platiti laštru“. 

- Čestitam mojim momcima, tako je to kada od prvog do zadnjeg svi odigramo kako treba. Na kraju to rezultira ovako visokom pobjedom. Radili smo dobro tijekom tjedna i željeli ovu pobjedu. Njihovo vodstvo bila nam je opomena. U nastavku utakmice Zadar je podebljao rezultat, u furioznih petnaestak minuta Goran Zakarić dva puta, Karlo Torbarina i Luka Viduka po jednom kao strijelci, zaključili su subotnju priču. Vodičanima je ona bila groznica subotnjeg poslijepodneva osjetili su naše topove. Imali smo puno raspoloženih igrača, pa smo na pravi način reagirali nakon 0:1. Odigrali smo odličnu utakmicu, onako kako mi to možemo i znamo, kazao je trener Zadra Dragan Blatnjak.

Sljedeće subote odigrat će se derbi svih derbija. Zadar će na noge Zagori u Unešić, što će se tamo događati teško je predvidjeti no sigurno je da će se u tom srazu „parati gaće“. Znajući korektnost i uljuđenost Unešićana, Zadar će biti dobro dočekan, a o rezultatu će se odlučivati na zelenom terenu. Kalkulacija ima bezbroj...

Mi ćemo vam navesti tko s kim igra u posljednja tri kola, evo parova:

27. kolo 13. 05. Zagora – Zadar,

28. kolo 20.05. Zadar – GOŠK Kaštela, Neretvanac – Zagora

29. kolo 27. 05. Primorac – Zadar, Zagora – Split

Primorac nije uspio „preplivati“ Neretvu. Nakon što je na njihovu igralištu pala Zagora, u pretprošlom su se kolu bili „zahuktali“, puni optimizma su otišli u Metković i „utopili“ se u Neretvi. Dva zgoditka su primili nepažnjom, jedan igrač je postigao oba zgoditka, oba puta im se „izmigoljio“ Mikulić i riješio susret u korist svoje Neretve.

Istina stiskali su u drugom dijelu Primorci, dali su jedan zgoditak, ali više od toga nisu uspjeli.

Dan - dva kasnije od ostalih susreta, Vitezovi su odigrali s Uskokom iz Klisa. Sve do 87. minute bila je to ravnopravna borba u kojoj su Vitezovi imali više od igre, bolje prigode, no su doslovno dva puta „uskočki“ dečki iskočili i zabili zgoditke za pobjedu. Poglavito je koban bio onaj u 87. minuti koga je zabio mladi Balić gdje nije bilo više vremena ni mogućnosti poravnati rezultat. Što se tiče zalaganja, borbenosti, želje i volje da se dođe do pozitivna rezultata ne može se zamjeriti bilo što Vitezovima, no složit ćete se da se dogodi nekad i poraz, kao ovaj put. 

Prva je Zagora 60, Zadar 53, Primorac peti 42, HV Posedarje osmi s 39 bodova.

 

03. svibanj 2024 05:43