StoryEditorOCM
SportXXL FOTOGALERIJA

Slavili su gosti: Zadar se od svoje publike u AdmiralBet regionalnoj ABA ligi na Višnjiku oprostio porazom, no konačni ishod nije imao rezultatsko značenje ni za jednu momčad

Piše D.Žura
18. travnja 2022. - 19:56
Zadar, 180422 Dvorana Kresimir Cosic. Utakmica regionalne kosarkaske ABA Lige izmedju KK Zadar i KK Studentski centar Derby. Na fotografiji: Dominik Mavra.Luka Gerlanc/Cropix

ZADAR – Dvorana „ Krešimir Ćosić”. Gledatelja: 750. Zadar – SC Derby 71:76 ( 18:23, 16:14, 20:25, 17:14).

Suci: Uroš Obrknežević (Srbija), Milan Nedović i Edo Javor ( Slovenija).

ZADAR: Carter(16) ), Marčinković(8) , Paponja(5 ), Jordano(5) , Klarica , Brala(10) , Bursać(6) , Buljan(6), Drežnjak(9) , Mavra(5) , Thompson (1)

SC DERBY: Magee (26), Pavlićević(5) , (7) , Slavković82) , Hadžibegović(2) , Starovlah , Vujisić , Z.Ivišić(5) , T.Ivišić(8) , Edwards (2), Ilić (4) , Kamenjaš (15).

Zadar se od svoje publike u AdmiralBet regionalnoj ABA ligi oprostio porazom kojeg im je priredio SC „ Derby”. Bila je to utakmica koja je imala predznak zaostalog kola 15.kola, tako da konačni ishod nije imao rezultatsko značenje ni za jednu momčad. Zadrani su ranije osigurali ostanak, tako da se stekao dojam kako su u ovom ogledu više mislili o srijedu i utakmici HT Premijer lige s Cibonom u Zagrebu.

Srđan Helbich se stoga neko vrijeme trudio mixati, nudio je minute mlađima, onda bi se opet okrenuo iskusnijima, računajući kako bi pobjeda ipak bila dobra opcija. U konačnici stigla je zbunjenost u cijeloj priči koja je donijela slavlje gostima.

Inače, utakmica je imala podosta rezultatskih mijena u kojima se bolje snalazila momčad SC Derbyja, tako su u 9. minuti stigli na plus devet što im je dugo bilo zaštitni znak, nedohvatljiv za Zadrane. Istina, na odmor se otišlo rezultatom 34:37, pa je Carter na otvaranju treće dionice svojom tricom donio poravnanje, dok je Marčinković svojom odvukao na minimalni višak! Ali, svaki put crnogorska momčad je znala otići u sigurnu rezultatsku zavjetrinu u koju ih je odvodio izvrsni Magee, „čovjek trica”!

Međutim, Zadar se također uspio vratiti u pozitivu, Brala je pogodio za tri poena i semafor je pokazivao 68:66. I to je bio zadnji plus jer u preostalih nešto manje od pet minuta u zadarsku listu strijelaca upisao se Drežnjak, također s tri poena. Dalje se nije moglo! Ono što valja podcrtati jest činjenica da je Trevor Thompson imao šut 0-11, što se odavno nije moglo vidjeti! Uz sve Zadar je na šutu za tri poena imao 8-32 i šest promašenih slobodnih bacanja!

01. lipanj 2024 21:14