StoryEditorOCM
SportSVJETSKO PRVENSTVO

Sjajni zadarski ribolovci: Ivan Galzina svjetski prvak, Marko Sikirić brončani, David Bajlo peti - Hrvatskoj zlatna medalja!

Piše Zadarski.hr
6. listopada 2023. - 14:57

Istarski Novigrad bio je domaćin 58.svjetskog prvenstva u ribolovu štapom iz usidrene brodice za kategoriju seniora. Reprezentacija seniora u sastav David Bajlo, Marko Sikirić, Ivan Galzina i Luka Gredičak (svi iz ŠRD Zubatac Zadar) te David Pinezić (ŠRD Meduza Rovinj) i Stefano Erman (ŠRD Ribon Novigrad) na čelu sa izbornikom Matteom Jugovcem i trenerom Elvisom Barakom ostvarili su rezultat za pamćenje!

image
Zadarski.hr

Ekipna svjetska medalja zlatnog je sjaj, a članovi ŠRD Zubatac Zadar osvojili su i pojedinačne svjetske medalje! Ivan Galzina svjetski je prvak za 2023.godinu, a Marko Sikirić brončani! David Bajlo osvojio je 5.mjesto pojedinačno!

„Nakon svjetskog pojedinačnog srebra 2017.godine u Hrvatskoj, nakon svjetske pojedinačne bronce 2018.godine u Portugalu te svjetskog pojedinačnog srebra 2021.u Crnoj Gori ovo je još jedna kruna ovog sporta.! Titula dvostrukog svjetskog pravaka u udičarenju iz brodice je san svakog ribolovca. Pobjeda je još slađa jer smo na domaćem terenu“. – rekao nam je Ivan Galzina, aktualni svjetski prvak.

image

Svečana dodjela medalja na Svjetskom prvenstvu u udičarenju

Šrd Zubatac/Slobodna Dalmacija

„Ribolov nije samo pojedinačni sport. Iza mog pojedinačnog rezultata stoji uspjeh cijele reprezentacije. Ovo je rezultat odličnog timskog rada, kvalitetnih priprema i treninga, višegodišnjeg iskustva svih članova reprezentacije te podrške kluba, Saveza i naših obitelji. Ovo je četvrto ekipno svjetsko zlato za reprezentaciju štapom iz usidrene brodice a tu su još i druge ekipne medalje srebrnog i brončanog sjaja. Uspjeli smo ostvariti rezultate za povijest“ – rekao nam je Ivan Galzina.

Iduće svjetsko prvenstvo održat će se u Irskoj, zemlji koja je već bila domaćin svjetsko ribolovno prvenstvo i u kojoj je reprezentacija Hrvatske osvojila ekipnu i pojedinačnu medalju. Stoga, ribolovcima želimo da ponove rezultate i uspješno obrane medalje!

image

Svečana dodjela medalja na Svjetskom prvenstvu u udičarenju

Šrd Zubatac/Slobodna Dalmacija
28. travanj 2024 20:36