StoryEditorOCM
SportNOVI ČLANOVI NO KK ZADRA

‘Sin mi je bio u Tornadu i kazao mi da se osniva udruga i da postanem član. Odmah sam reagirao i učlanio se!‘

Piše Dražen Žura
23. kolovoza 2022. - 20:14
Zadar, 230822. Dvorana Jazine. Konferencija za medije KK Zadra na kojem su predstavljena dva clana udruge Grad kosarke koji ce biti predstavnici u NO KK Zadra. Na fotografiji: Arsen Travica, Dario Kljajic i Karlo Korona iz udruge Grad kosarke.Jure Miskovic/Cropix

Iznimno jasni, koncizni, uz malo riječi, ali s podosta najavljenih zamisli, predstavili su se Dario Kljajić i Arsen Travica, novi članovi Nadzornog odbora KK 'Zadar'. Stoji i činjenica kako njihovo članstvo još treba potvrditi Skupština kluba, odnosno, vlasnik Grad Zadar.

Međutim, stekao se dojam da je to već riješeno, posebice iz razloga što već neko vrijeme članovi Udruge „Grad košarke” putem medija promoviraju demokratsku sliku o sebi, jednako i tako , kako ističu, povijesnim demokratskim izborima za predstavnike članova NO-a iz navijačkih redova.

- Početna ideja demokratskih izbora je bila da svakom navijaču i članu damo mogućnost glasovanja i biranja svog predstavnika, te da kroz našu platformu biramo ljude koji mogu donijeti promjene i bolju mogućnost za klub. Zahvalio bih se UN Tornado koja nam je ustupila dva mjesta u Nadzornom odboru po samom osnutku udruge. Bitno je spomenuti i da je Grad Zadra kao većinski vlasnik bio suglasan s izborima te će novi članovi NO-a biti potvrđeni na idućoj Glavnoj skupštini - kazao je Karlo Korona, jedan od osnivača udruge Grad košarke.

Uz dvojicu novih nadzornika, „presici” su nazočili i članovi Udruge „ Grad košarke” i time su nedvojbeno željeli kazati kako stoje uz svoje sukreatore .

- Zahvalio bih se udruzi koja je organizirala izbore na izvanrednoj razini. Hvala svima na podršci. Ugodno sam iznenađen brojem glasova koje sam dobio. Čestitam svima koji su se kandidirali, kao i Arsenu što je uz mene izabran u Nadzorni odbor. Pred nama je puno rada te nas očekuju teška i zanimljiva vremena – kazao je Kljajić i „košarkaški mikrofon” stavio ispred Travice.

- Krenuo bih s pričom kako sam se ja iz Zagreba kandidirao i želio sudjelovati u svemu ovome. Sin mi je bio u Tornadu te mi je kazao da se osniva udruga i da postanem član. Odmah sam reagirao i učlanio se, da bi mi nakon nekog vremena rekao da bih sa svojim sposobnostima i znanjem bio dobar kandidat i da se prijavim za člana NO-a. Trebalo me malo uvjeravati da to ima određenog smisla, ali na krilima njegove vjere i vjere same udruge sam se prijavio. Kada samo vidio toliko mladih ljudi s toliko želje da se stvari poprave ne samo u Zadru, već i u hrvatskoj košarci, želimo sam biti dio toga. Čestitam svima, te se nadam da ćemo svi zajedno učinit puno dobrih stvari, svatko u svome djelu, svako sukladno svojim kompetencijama – emotivno je kazivao Arsen.

Svoje viđenje izbora dvojice novih članova iskazao je i Ante Rubeša, predsjednik NO-a KK „Zadar”.

- Iskazao bih zadovoljstvo što ćemo napokon biti kompletirani i što nećemo ulaziti u situacije koje smo imali do sada, s manjkom članova( po novome ih je sedam op.p.).. Neće biti lako i pred nama je turbulentno razdoblje, no vjerujem da ćemo zajedno uspjeti prebroditi sve probleme koji nas očekuju i da ćemo uspjeti spasiti klub. Već sutra ćemo kontaktirati vlasnika i tražiti da se u zakonskom roku od mjesec dana sazove Skupština kako bi novi nadzornici mogli baštiniti svoj mandat koji su stekli ovim transparentnim putem – Rubeša, koji je riječ dao Davidu Gunjeviću, direktoru KK „ Zadar”

- Čestitao bih novim nadzornicima prije svega na hrabrosti, jer za u ovoj situaciji biti u klubu treba velika hrabrost, ili ludost, nazovite to kako hoćete. Nije bilo lako izaći iz komforne zone te vam na tome svaka čast. Čestitao bih i Gradu košarke jer je ovo presedan da smo demokratskim odabirom dobili dva nadzornika te želim pozvati sve ljude dobre volje da se uključe u rad udruge jer što ona bude imala više članova, to će značiti i da klub raste te da radimo dobre stvari. Pred nama su teška i izazovna vremena, no još jednom bih pozvao ljude da se učlane. Potpisali smo ugovor o marketinškoj suradnji su već sada izravno involvirati u sam rad kluba – zaključio je Gunjević.

Kao jedan od utemeljitelja Udruge, Korona je dometnuo kako su već sudjelovali u akcijama s ciljem uključivanja u sve košarkaške pore, najavivši i nove akcije kojima će se nastojati publiku, odnosno, navijače ponovno približiti klubu. Istaknuo je Korona kako su već ranije stupili u kontakt s europskim klubovima, Žalgirisom, Panthinaikoso i Bayernom.

26. travanj 2024 14:14