StoryEditorOCM
SportSONIK PUNTAMIKA

Šibenka se držala deset minuta, a onda se ukazao Jakov Vladović! "Još jednom je pokazao koliko zna i razumije košarku!"

Piše Ivica Gjergja
13. veljače 2021. - 08:37

Igrači Sonik Puntamike vezali su i drugu pobjedu zaredom - nakon Alkara u Jazinama je pala Šibenka i to uvjerljivo 97:72. Nakon toga, „lakše se diše“, najprije zato što je konačno razbijen onaj niz od pet uzastopnih poraza.

Može se reći da su Zadrani do novog trijumfa u hrvatskom prvenstvu stigli na krilima izvrsne obrane i lepršave igre u napadu koja suparnicima nije ostavila ni grama šanse za pozitivan rezultat. Istina, u susret su bolje ušli gosti no sredinom prve četvrtine na scenu stupa veteran Jakov Vladović koji vuče sve konce, a svesrdno ga prate Cvitković i ostali. Niti u jednom trenutku susreta nije dolazila u pitanju domaća pobjeda, u kojoj nije bilo slabog mjesta. Evo što su na kraju susreta kazali akteri.

-Bili smo loši, bez volje, bez želje, bez energije, bez trčanja, pa drukčije nije ni moglo završiti osim pobjede Sonik Puntamike, kojoj čestitam na pobjedi. Možda je bilo nekih desetak minuta ravnopravne igre, no ostalo je bila „jednosmjerna ulica“ za domaćina. Nije mojim igračima polazilo ništa za rukom, vjerujem da će u sljedećim susretima biti bolji, kazao je trener Šibenke Dženan Rahimić.

-Unatoč krizi koju smo imali, moram kazati da smo dobro radili i trenirali, ali smo bili hendikepirani, a iz toga su nam se posložile dobre stvari u ove dvije utakmice. Odigrali smo dobru utakmicu u oba smjera, odgovorna igra, koncentrirana, zadovoljan sam, jednostavno smo izgledali dobro. Jakov nam je još jednom pokazao koliko zna, koliko razumije igru no i svi ostali su dali svoj obol pobjedi, kazao je trener Sonik Puntamike Hrvoje Vlašić.

-Naš domaćin je od početka do kraja bio uvjerljivo bolji i zaslužio pobjedu, svaka im čast. Čestitam im na pobjedi. Ne vjerujem da je itko od mojih suigrača zadovoljan prikazanim. Ima još dosta utakmica u prvenstvu igrati, idemo se spremati i dati bolje izdanje, kazao je igrač Šibenike, Henrik Širko.

-Mislim da smo kao ekipa odigrali jednu dobru utakmicu od prve do zadnje minute. Ispoštovali smo sve ono što smo se dogovorili prije susreta, znali smo koje su njihove dobre strane, a znali smo i njihove obrambene probleme, koje smo znali najbolje iskoristiti za našu pobjedu. Trebala nam je jedna ovakva utakmica radi samopouzdanja i da se vratimo nakon slabih mjesec dana i uspjeli smo. Njihove najbolje igrače smo zaustavili i zasluženo pobijedili, kazao je igrač Sonik Puntamike Jakov Vladović.

27. travanj 2024 09:57