StoryEditorOCM
SportMEĐUNARODNI KUP SAMOBORA

Šest odličja Judo kluba Zadar – Augustina Mihatov zlatna!

Piše Ivica Gjergja
4. ožujka 2019. - 22:00
judo

Na međunarodnom judo turniru Kup Samobora nastupilo je 601 natjecatelj iz 62 kluba, a među kojima je bilo i 15 judaša iz JK Zadar. Oni su predvođeni trenerima Antom Zankijem i Stipom Grgasom osvojili šest odličja, a nastupili su u više kategorija - od mlađih dječaka i djevojčica pa do kadeta i kadetkinja.

Njihova konkurencija bili su natjecatelji iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Mađarske, Austrije, Češke, Bugarske, Velike Britanije i Hrvatske.

 U kategoriji dječaka i djevojčica do 12 godina, Luce Rumora je osvojila srebrno, a Duje Kalmeta i Marta Perin osvojili su brončano odličje. U kategoriji dječaka i djevojčica do 14 godina, Augustina Mihatov osvojila je zlatno odličje dok su Fabijan Dražić i Luna Miljanić osvojili brončana odličja.

U konkurenciji kadeta i kadetkinja , Donat Martinović i Josip Klarin su zauzeli 5 mjesta, iako pripadaju uzrastu mlađih kadeta. Za Judo klub Zadar još su nastupili: Ena Knez, Matej Vučić, Duje Tudorović, Marta Parica, Diara Vučenović i Donatella Bajlo.

-Na izuzetno jakom turniru osvojiti šest odličja nije uspjelo ni jačim klubovima od nas. Prema prikazanom i osvojenom, zadovoljni smo, sada nam ostaje raditi za sljedeća natjecanja koja nas očekuju, kazao nam je trener Ante Zanki.

03. lipanj 2024 14:45