StoryEditorOCM
SportMNL ŠIB-KNI 17. KOLO

Seniori Pakoštana uvjerljivi protiv Murtera, juniori sa Gaunima neriješeno

Piše Ivica Gjergja
31. siječnja 2022. - 16:00

Iz vikenda u vikend malonogometaši Pakoštana svoje vjerne navijače obraduju dobrom igrom i pobjedom. Ovaj put su seniori bili uvjerljivi, ostvarili su visoku pobjedu u srazu s Murterom kome su udijelili sedam zgoditaka, jedan ljepši od drugog. 

Zanimljivo je da su u sastavu Pakoštana bila i tri juniora, što je i plan vodstva kluba da u prvi sastav uključuju svoj mlađi naraštaj. I upravo su se juniori Lovre Banović, Duje Bezinović i Josip Vujasin iskazali u igri s nekoliko lijepih akcija. Jer, kako nam reče junior Josip Vujasin, imaju od koga učiti:

- Lako je nama kad u ekipi imamo igrače kao Martin Bačkov, kapetana Rika Maksana i druge od kojih možemo puno toga naučiti. Vjerujte da sve ono što oni rade upijamo i pokušavamo primijeniti na terenu. Za sad nam ide dobro.

Prema svemu, pored seniora, i mladi su zaslužili čestitke od vodstva kluba. 

Pakoštane – Murter II 7:1

Zgoditke za Pakoštane postigli su: Bepo Stojanov (3), Riko Maksan (2), Martin Bačkov (1), Frane Vučkov (1). 

Sljedeći protivnik Pakoštana seniora su MNK Mali Japan Ražine sljedećeg vikenda.

Povijesni susret Pakoštana i Gauna

Juniori Pakoštana odigrali su povijesni susret sa Gaunima iz Biograda u 9. kolu juniorske HMNL-jug, a susret je završen rezultatom 2:2.

Sama spoznaja da su dvije juniorske ekipe odigrali susret je velika dobit za futsal Zadarske županije, kada se zna da tri lige koje egzistiraju u sklopu Udruge za mali nogomet nisu pod ingerencijom HNS-a, nego igraju „Relja ligu“. 

Ovaj susret je igran pod nadležnosti HNS-a i bio je u svemu kvalitetan. Pakoštane su imale vodstvo no posljednjih 40 sekundi kada su Gauni poravnali. Vidjela se dobra i bespoštedna igra oba sastava u kojoj je bilo dosta driblinga, proigravanja, odličnih obrana. Na kraju je rezultat, iako su Pakoštane bile oslabljene, završio neodlučeno 2:2, svakom bod što je i najpravednije.       

Sljedeći protivnik juniorima Pakoštana su Heroji 2007, sljedećeg vikenda.

04. lipanj 2024 13:10