StoryEditorOCM
SportZADRANIN NA ČELU HAJDUKA

Saša Bjelanović postao sportski direktor "Bilih"!

Piše Slaven Alfirević /Slobodna Dalmacija
13. svibnja 2018. - 17:40
sasa00

Saša Bjelanović je prihvatio ponudu da bude sportski direktor Hajduka, s ugovorom do 31. kolovoza. Premda mu se na prvi pogled takva solucija nije dopadala, što je logično, jer ne daje garancije za nastavak rada tijekom cijele sezone, ipak se domislio u ovom prijelaznom razdoblju. Nakon smjene Ivana Kosa, a to automatski znači i razvidan odlazak sportskog direktora Portugalca Marija Branca, Bjelanović je ponudu prihvatio.

Vijest je neslužbena, ali kako se to kaže - iz dobro obaviještenih krugova. Baš kao što nitko nije demantirao da Mario Branco odlazi na kraju ove sezone, tako možemo smatrati sigurnim da je Bjelanović dao pristanak na zahtjev/molbu članova Nadzornog odbora i produžuje s radom u Poljudu još nekoliko mjeseci.

Je li i za prolongiranje Bjelanovićeva ugovora prijedlog formalno napisao Ivan Kos, kao što je to navodno uradio i za produžetak ugovora Željku Kopiću? Vjerojatno. Ali, nije ni bitno.

U svakom slučaju, papirologiju, pa makar bila formalna, treba poštivati, premda vam se možda čini da je na sceni - teatar apsurda. Tko je u klubu bez predsjednika odjednom odabrao i trenera i novog sportskog direktora?! NO, kao da je NLO...

No, da ne bude sumnje, ponovit ćemo i ovo: dobro je da ostaje Kopić, a evo i Bjelanović i s njim. Neka su ih odabrali.

Bjelanović je sigurno skloniji domaćim igračima nego što je to bio Branco. Za prvi dodir s Bjelanovićem koji je dosad bio nominalni Brancov pomoćnik, te skaut i suradnik glede druge momčadi "bijelih", barem to smijemo tvrditi. Šira vrata domaćem proizvodu!

Napokon, Kopić i Bjelanović mogu raditi puno bliže, prisnije, nego što su to običavali Kopić i Branco, jer koliko znamo Branco je zimus doveo sa svojih nacrta Gyurcsa i Filipa, čime je trenera Kopića dovodio pred gotov čin.

U to ime bismo mogli biti svjedoci čvršće simbioze trenera i sportskog direktora,, pa makar sve to trajalo kratkog daha, tek nekoliko mjeseci: lipanj, srpanj, kolovoz.

Tandem Kopić – Bjelanović za mandat od 100 dana!?

Ni ne treba više, znat ćemo je li Hajduk za Europsku ligu!

Hajduk sve to još nije oglasio, ali je sasvim izvjesno. Zacijelo čekaju da Branco i formalno ode, a što se tiče pozicije sadašnjeg sportskog direktora, niti bi Branco ostao, niti bi oni iz NO Branca zadržavali.

I to nakon što je smjenom Kosa presječena pupčana vrpca između kancelarija predsjednika i sportskog direktora, nit koja ih je dvije godine čvrsto spajala kao "zakon spojenih posuda".

Rekli bismo da je taj, do prije dvije godine nečuven, nepoznat tandem, Hajduku dosta dobrih stvari donio, ali na kraju se više (za)gleda u ono što nije bilo toliko dobro i što je prije svega navijačima i njihovim delegatima u NO smetalo.

Bjelanović će imati dosta posla raščistiti "Augijeve staje", kako se to kaže u mitologiji, svlačionicu treba prozračiti, ali o tom potom, jer nitko i ništa ne bi trebao remetiti mir trenutačnog sastava prve momčadi Hajduka, čekajući finale kupa 23. svibnja.

Jasno je da će u toj i takvoj momčadi nakon 23. svibnja biti i te kakvih Kopić&Bjelanović zahvata.

A u međuvremenu će zasigurno i izbor novog predsjednika pričekati. Ako dobro promislimo, što će sad Hajduku hitno novi predsjednik?

Nadzorni odbor je dao ovlasti u ruke Kopiću i Bjelanoviću i njima dvojici bi novi predsjednik, izabran brže-bolje, mogao samo – smetati. Zar ne?

Zamislite ako poželi imati neku svoju, nedajbože, viziju. A već su to Kopić. I Bjelanović.

Sve što zamisle Kopić i Bjelanović, odlazeći Kos elegantno može i smije potpisivati parafom i predavati na "amen" Nadzornom odboru.

U to ime s Kopićem i Bjelanovićem, dvojcu po guštu Nadzornog odbora, izbor novog predsjednika nije ni hitan, ni bitan.

Budite sigurni da i Kopić i Bjelanović imaju sve u glavi što će uraditi čim prođe ovih desetak dana. I da sad sve to objašnjavaju nekom novom 'xy' predsjedniku?!? Hm, bolje malo kasnije, kad se sezona nova zalaufa...

Kopić i Bjelanović na mandat od 100 dana?! Kome onda uopće treba novi predsjednik? Kos ima pravo potpisa. Neka sjedi i potpisuje. Bitno je da ne kreira... Ni on. Ni Branco.

10. svibanj 2024 00:24