StoryEditorOCM
SportMARATON PREKO-ZADAR

Rekordan broj sudionika: 184 rekreativaca i 73 natjecatelja u sustavu CRO Cup. Ukupno će 257 plivača sutra 50-ti put "zaparati" Zadarskim kanalom!

Piše M.K.
4. kolovoza 2022. - 12:36

Sutra će se Zadarski kanal preplivavati po jubilarni 50-ti put na tradicionalnom maratonu Preko - Zadar u organizaciji Plivačkog kluba Zadar.

Ove se godine prijavio rekordan broj sudionika: 184 rekreativaca i 73 natjecatelja u sustavu CRO Cup u koji je zadarski maraton uvršten od prošle godine. Ukupno će 257 plivača sutra "zaparati" Zadarskim kanalom. Organizatori "zovu" povoljne vremenske prilike, pa bi to mogla biti prava fešta od plivanja na jednom od najatraktivnijih maratona na Jadranu.

Nakon otplivane rute preko kanala, priprema se fešta na bazenu Kolovare za sve sudionike, navijače i pratitelje koji će dočekati plivače na cilju.

Ove se godine priprema i "Mala trka" za djecu, koja će se odvijati na bazenu Kolovare, po prvi put!

Cro Cup Preko – Zadar natjecanje u daljinskom plivanju održava se u zadarskom kanalu između Preka i Zadra. Start je na rivi u Preku, a cilj na bazenu Kolovare u Zadru. Dužina staze je 4.600 m i pliva se prema Zadru označenom rutom pomoću osam bova koje će biti postavljene uzduž staze.

Početak natjecanja je u 9 sati, a najbrži plivači očekuju se za manje od sat vremena nakon starta.

Maraton se održava na neradni dan - državni praznik Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, pa se očekuje dosta publike na bazenu Kolovare.

08. lipanj 2024 04:45