StoryEditorOCM
SportDALJINSKO PLIVANJE

Ražanac domaćin evropskim plivačima! Europska plivačka federacija LEN-a je dodijelila domaćinstvo i to zadnjoj utrci u cijelom kalendaru

Piše Ivica GJERGJA
23. siječnja 2024. - 21:35

Lijepa vijest je stigla u Ražanac što se tiče daljinskog plivanja. Naime, nakon niza godina dobre organizacije plivačkih maratona Rtina u suradnji TZO Ražanac i KDP Donat, Europska plivačka federacija LEN-a je dodijelila domaćinstvo i to zadnjoj utrci u cijelom kalendaru Općini Ražanac. Održati će se u subotu, 21. rujna 2024. Ražanac će ugostiti sve reprezentacije Europe sa najboljim maratonskim plivačima i plivačicama. Svi ti brojni plivači će se okušati na ruti od 10 km koja je olimpijska disciplina na rivi u Ražancu, u samom srcu mjesta na beskrajni čistom i prozirnom moru.

Dakako da smo na ovome čestitali pored ostalih iz Ražanca promotoru i predsjedniku Hrvatskog saveza daljinskog plivanja, te predsjedniku KDP Donata, Draženu Adžiću, koji nam je onako s nogu kazao:

- Velika je ovo čast i obveza za Savez, klub Donat i našeg domaćina TZO Ražanac. Ovo je prvi puta u povijesti da Hrvatska ima ovakvo domaćinstvo i na tome smo beskrajno sretni. Ovo je veliki događaj, smatram da bi se svi čimbenici trebali uključiti kako lokalni tako i na nivou države. Samo kad pogledate da smo u skupini sa Barcelonom, Beogradom, Piombinom i Eilatom koji su svjetski plivački centri sa dugom tradicijom i takve veličine da jedno malo mjesto po broju stanovnika je preuzelo završnicu gdje će se odlučivati o ukupnom pobjedniku cijele serije, a da ne kažem i velikim novčanim izdašnim nagradama. Vjerujem da ćemo se iskazati u najboljem svjetlu, jer KDP Donat ima ogromna iskustva u organizaciji, a Općina Ražanac na čelu s načelnikom Damirom Jordanom i predsjednikom Antom Miletićem ima ogromnu potporu. Pripreme za ovaj događaj su već počele od prošle godine, kad smo se kandidirali, ali nismo nažalost prošli, sad je vrijeme da se iskažemo i zadržimo ovu poziciju za dugi niz godina, kazao je Adžić.

27. travanj 2024 14:11