StoryEditorOCM
SportMALONOGOMETNI VETERANI ZAVRŠILI NATJECANJE

Puntamika pobjednik lige, s 48 golova Joke Vukoša najbolji strijelac!

Piše Ivica Gjergja
18. svibnja 2017. - 00:53

Posljednjom odigranom utakmicom u Veteranskoj malonogometnoj ligi Zadra završeno je natjecanje, a odigrali su je najbolja dva sastava HV 91 i Puntamika. Nakon pobjede od 4:2 Puntamika je potvrdila prvo mjesto jer je i prije ovog susreta bježala četiri boda „vojnicim".

Tako je Puntamika „zamijenila" na prijestolju upravo HV 91, koji su tri godine uzastopno bili prvaci, a sada su ga predali Puntamici, koja ga je zaslužila.

Prije početka susreta na centru igrališta povjerenik lige Drago Dražević biranim se riječima zahvalio svim sudionicima lige, čestitao na fer i korektnoj igri, podsjetio da je bilo malih nesporazuma no sve se odmah rješavalo, ali da će s predstavnicima klubova imati jedan razgovor kako da poboljšaju ne samo kvalitetu lige nego i logistički da se ojača.

Puntamika je na kraju utakmice primila dva pokala - jedan prijelazni i jedan u trajno vlasništvo kao prvak ove lige.

Na kraju susreta i podjele pokala pobjedniku svi su otišli na domjenak da „razbiju" sve nesporazume i da guštaju u družbi i slasnim zalogajima koje su spravilio povjerenik lige Drago Dražević i Krešo Zrilić te drugi. 

 

PUNTAMIKA - HV 91 4:2
 

ZADAR - SD Mocire. Gledatelja 100. Sudac: Krešimir Zrilić. Delegat: Drago Dražević. Strijelci: 0:1 Burčul (24), 1:1 Jukić (31), 2:1 Kociper (32), 3:1 Kociper (33), 4:1 Vukoša (34), 4:2 Baždarić (38).

 

PUNTAMIKA: Željko Bašić, Marin Mirčeta, Nikica Radošević, Joke Vukoša, Dražen Miletić, Ivica Jukić, Boro Valiđić, Alen Kociper, Rajner Duvnjak, Edi Bučić. Voditelj Andi Volarević.

 

HV 91: Mladen Bačko, Stipe Baždarić, Zoran Erlić, Goran Burčul, Zdravko Jukić, Krešo Knežević, Nino Surać, Željko Lulić. Voditelj Draško Kelava.

 

Na samom otvaranju susreta kao da su Puntamičani željeli više pobjedu, bolje su stajali na terenu, dobro kontrolirali loptu, proigravali i stvarali prigode no vratar „vojnika" Mladen Bačko bio je nesavladiv. Uzvratili su „vojnici" u sedmoj minuti, sve je dobro napravio Baždarić no čudno je obranio Mirčeta.

Prvi dio završen je bez zgoditaka.

U drugom dijelu opet su Puntamičani „povukli", no „vojnici" vode - u jednoj brzoj kontri dobro su iskombinirali Baždarić i Burčul koji zabija za vodstvo 0:1, minuta je 24. U tom vremenu traje dominacija „vojnika", da bi Jukić poravnao u 31. minuti, a samo minut kasnije povisio Kociper za Puntamiku 2:1. U dva minuta su Puntamičani postigli još dva gola i najavili pobjednika koji se saznao u 34 minuti kada su domaćini imali 4:1.

Smanjio je na 4:2 Stipe Baždarić solo akcijom za konačan rezultat ove dopadljive i zanimljive utakmice.

Puntamika je odnijela sve, pored toga što su prvi, u svojim redovima imaju i najboljeg strijelca lige Joku Vukošu sa 48. postignutih zgoditaka.

-Zaslužno nosimo pokal pobjednika, bili smo bolji, dali najviše i trebali smo na kraju biti pobjednici što se i ostvarilo. Čestitam našim suparnicima HV 91 na fer i korektnoj igri, kazao je voditelj Puntamika Andi Volarević.

28. travanj 2024 07:05