StoryEditorOCM
SportFOTOREPORT: FINALE NOGOMETNOG KUPA ZADARSKE ŽUPANIJE

Primorac deveti put pobjednik!

Piše Ivica GJERGJA
5. lipnja 2019. - 14:55
primorac_velebit13-040619

VELEBIT – PRIMORAC 0:7

ZADAR – Igralište Stanovi. Gledatelja 250. Sudac: Josip Budan. Pomoćnici: Katuša i Agačić.

Strijelci: 0:1 Smokrović (23), 0:2 Guzić (ag) (31), 0:3 Vodopija (48), 0:4 Paponja (68), 0:5 Vodopija (76), 0:6 Blatančić (82), 0:7 Smokrović (87).

Najbolji igrač: Vedran Smokrović Primorac.

VELEBIT: Jarmanović,  Z. Katuša, Čirjak (od 46. Marković), Ćerina, Guzić, Šušak D. Katuša (od 61. Rosić), Marjanović (od 72. Jurica), Žilić (od 46. Perać), Rakić (od 72. Šimić), Jurić. Trener: Jure Čulina.

PRIMORAC: Topić (od 70. Stojanov), Brzoja (od 67. Prtenjača), Pedišić, Marković (od 56. Birkić), Ješe, Vodopija (od 79. Lazarevski), Paponja, Smokrović, Prpić, Španja (od 63. Jurišić), Blatančić. Trener: Jugo Dominis.

Na finalnoj utakmici tko god je došao od gledatelja našao je dio zadovoljstva za sebe. Pa su tako pred početak susreta izašle zadarske mažoretkinje, da bi na centru igrači jedne i druge momčadi kao i gledatelji slušali himnu. Nakon toga od aktivnog igranja nogometa oprostio se igrač Primorca Šime Markovi (36), igrao je 14 godina u tom klubu, a kako su osvojili i ove godine kup to je oproštaj njemu radosniji. Predsjednik Darko Banić uručio mu je sliku, na čemu su mu čestitali svi njegovi i protivnički igrači.

Utakmica je počela bez imalo respekta sa jedne i druge strane. Prvo u „povukli“ igrači Primorca u četvrtoj minuti Paponja je tukao pored gola, da bi u nizu još četiri prigode Španja pogodio vratnicu, pa Vodopija ne posprema odbijanac, a Blatančić je  iznudio korner, sve do 15. minute. Velebit je jednom zaprijeti iz daljine. Nakon toga krenula je golijada, prvo je dobro krenuo Vodopija, u trku pronašao Blatančića ovaj zaobišao dvojicu i servirao za Smokrovića koji prigodu za gol  ne propušta 0:1. Brzu akciju izveli su nogometaši Primorca posljednji u nizu igrao je s loptom Smokrović koji je iz trka opalio oštro, lopta na puta udara Guzića i odsjeda u golu za 0:2 minuta je 31. i s tim se rezultatom otišlo na odmor. Angažiraniji igrači primorca u drugom dijelu zabili su još pt zgoditaka jedan ljepši od drugog. U 48 minuti Primorac dolazi u vodstvo od 0:3, naime, Smokrović je lijepo asistirao Vodopiji kojemu su dragi zgodici, a nakon toga okušali su se „velebitovci“ preko Markovića koji pogađa prečku. Četvrti zgoditak je djelo Paponje koji na dodavanje Prpića vara Jarmanovića. Peti, a svoj drugi zabija Vodopija, nakon njega Blatančić i još jednom Smokrović. Iako se nije očekivala ovako visoka golijada ona se dogodili , kako je vrijeme susreta odmicalo sve su bolji bili „Primorci“. Zaslužena pobjeda Primorca, pa on je viceprvak Treće HNL-Jug, što treba respektirati.

Ovo je Primorcu, od 25 godina kako se igra županijski kup, deveti koga su osvojili. Lijepa brojka nema što, čestitke. 

Nakon završetka utakmice dopredsjednik Nogometnog saveza Zadarske županije Viktor Prtenjača predao je kolajne i pokal igračima Primorca. Prije toga povjerenik natjecanja Prve ŽNL Zadar, Zvone Pedić predao je odličja Velebitu za drugo mjesto.

27. travanj 2024 17:01