StoryEditorOCM
SportKICBOXING PRVENSTVO HRVATSKE U BENKOVCU 

„Pretorijancima" 11 odličja, Pedišić potvrdio naslov prvaka Hrvatske!

Piše Ivica GJERGJA
7. svibnja 2018. - 19:30
Pret1

U Benkovcu je održano prvenstvo Hrvatske u kickboxingu u disciplinama low kick seniori, kicklighat juniori i lighatcontakt stariji kadeti. Na prvenstvu je nastupilo 318 natjecatelja iz 62 kluba. KBK Pretorian je nastupio sa 12 članova u svim disciplinama i ostvario veliki uspjeh osvojivši 11 odličja od čega pet zlatnih, tri srebrna i tri brončana odličja. Također „pretorijanci" su bili uspješni pa su osvojili pehar za najbolji klub u lighat contakt disciplini, te ukupno zauzeli drugo mjesto kao klub na prvenstvu Hrvatske.

Evo odličja članova KBK Pretorian i tko su prvaci Hrvatske:

Žarko Pedisić zlato u kicklighatu -89 juniori, prošli mjesec je osvojio i zlato u lighat contaktu i time je obranio naslov u obje discipline od prošle godine. Nikola Glavić zlato u kicklighatu -69 juniori, Nikola je imao 4 borbe do zlata koje je sve dobio sa 3:0. Enio Dukić zlato u lighat contaktum -63 kadeti stariji, ova godina ga je pratila sa čestim ozljedama zbog kojih je morao prekidati borbe, ali Enio je dečko koji se ne predaje lako trenira stalno sa starijim dečkima iz kluba i to je dovelo do ovog vrhunskog rezultata. Luka Smolić osvjio je zlato u lighat contaktu -52 kadeti stariji i srebro u pointfighatu -57 juniori. Luka je treću godinu za redom prvak Hrvatske. Paola Tomrecaj zlato u lighat contaktu -46 starije kadetkinje,

Srebrna i brončana odličja.

Toni Premić srebro u lighatcontaktu -69 stariji kadet. Bruno Gvardiol srebro u kicklighatu +94 junior. Ivona Galešić bronca u lighatcontaktu -65 stariji kadeti Josip Orlović bronca u kicklighatu -74 juniori. Leonard Šarić bronca u low kicku senior -71 Filip Tokić nažalost zbog ozljede u drugoj rundi, a gdje je vodio i dominirao dobio je nedozvoljen nenamjerni udarac - ispod pojasa, zbog čega mu je liječnik prekinuo borbu. Marko Lukačić senior -81 low kick pobijedio je u prvom kolu Matiju Grubješića iz Riječkog Dynamita sa 3:0. U drugom kolu gubi od Bruna Ninčevića iz Splitskog Pit bula.

Na kraju natjecanja u Benkovcu trener Mentor Topalli bio je vidno zadovoljan „uratkom" njegovih pulena i kazao:

-Slobodno mogu reći da smo ovim rezultatima dokazali da smo vodeći klub u Zadarskoj Županiji. Naša Paola je moja miljenica među ovim šampionima jer je prva cura u klubu, koja je osvojila zlato na državnom prvenstvu. Bravo Paula. Nema odmora već smo večeras u dvorani čeka nas sljedeće subote otvoreni kup u Polači i zadnje državno prvenstvo u Slunju, nakon toga slijedi ljetna pauza i pripreme za svjetsko prvenstvo u Italiji, kazao je Topalli.

 

26. travanj 2024 05:30