StoryEditorOCM
SportDOĐITE NA KOLOVARE

Posljednja ovosezonska utrka u daljinskom plivanju CRO CUP

Piše Ivica GJERGJA
10. rujna 2020. - 14:44

U subotu na stazi pored bazena Kolovare u Zadru, plivat će se posljednja utrka ovogodišnje sezone CRO CUP-a. Start utrke je u 9 sati, a duljina staze je 5000 m. Ova utrka odlučivat će o mnogočemu u ovogodišnjem CRO CUP-u.

Naime, neizvjesna je borba za ekipnog pobjednika u muškoj konkurenciji između KDPSR Poreč i splitskog POŠK-a, a također će se odlučiti i o pojedinačnom pobjedniku kod muškaraca između Petra Matića (KDP POŠK) I Grge Mujana (KDP Split).

Kod žena je situacija u tom pogledu već jasna, ekipne pobjednice su plivačice KDP Splita, a pojedinačnu pobjedu već je osigurala njihova članica Antonia Buličić.

image
Cro cup
Cro Cup

- Ovogodišnja sezona bila je po mnogo čemu različita u odnosu na prethodne, zbog epidemije korona virusa. Broj utrka je znatno smanjen (7 u odnosu na uobičajenih 10-13) a i same utrke su se odvijale na specifičan način zbog obveze poštovanja epidemioloških mjera. Unatoč svemu, organizator Hrvatski savez daljinskog plivanja, je više nego zadovoljan ovogodišnjom sezonom, a naročito zbog činjenice da se u borbu za pojedinačne i ekipne plasmane uključio daleko veći broj mladih plivača. Veliki iskorak u tom pogledu napravili su KDP POŠK, KDP PRIMORJE, HAKDP MLADOST, uz već standardne KDP SPLIT, KDPSR POREČ I KDP DONAT, kazao nam je jedan od veterana daljinskog plivanja Dražen Adžić.

Ovim se zaključuje sezona u uvjerenju da će u idućoj godini i ostali klubovi sudjelovati na ovom natjecanju.

26. travanj 2024 21:56