StoryEditorOCM
SportOSVRT NA 3. HNL JUG

Posedarski Vitez i biogradski Primorac kolo vode, Zadar pao na šesto mjesto

Piše I. Gjergja
1. listopada 2023. - 12:00

Nakon trećeligaškog derbija između Zadra i biogradskog Primorca (1:2) sigurno je da na Stanovima neće baciti "koplje u trnje". Dapače, nakon poraza na svom terenu Zadar će prionuti još marnije i predanije radu, angažmanu i hvatanju onog cilja koji je zadan i koji je sigurno svima znan - prvo mjesto u ligi. Ovaj poraz je kiks i ne treba se ponavljati. Što još reći o derbiju kola, lige, županije i uopće nogometa u ovom kraju? Bio je to sraz dviju ekipa koje gaje napadački nogomet, koji traže igru i koji je prihvataju, Zadar je u ovoj utakmici promašio i ono što se rijetko može, kada se navede da je imao sigurno pet- šest prigoda koje se jednostavno ne smiju promašiti i kad ih promašiš, nepisano nogometno pravilo je da ćeš nakon toga "dobiti što si zashužio", a to je poraz. U nekim trenucima je Zadru falilo i nogometne sreće. Dosta dugo bi nam trebalo nabrajati Zadrove prigode počev od one na samom početku utakmice, pa preko Jurićevih nekoliko te Luetića, pa Jukića-Peladića, Vukadinovića i umjesto da se riješi susret već ranije, "na vrijeme", prim se zgoditak za poraz u 88. minuti. Sigurno je da će trener Marin Oršulić na tome morati i trebati poraditi, kako bi se ove stvari ispravile. Nije bilo mnogo navijačkog puka i kritike na poraz, no teško je pao istinskim ljubiteljima nogometa i privrženicima Zadra, a na drugoj strani su "Lokaduri", navijačka skupina Primorca, bili oduševljeni, radosni, raspjevani kako pobjedom tako i drugim mjesto odmah do Viteza. Što se pak igre Primorca tiče, očevidno je da ekipa koja u svojim redovima ima Nakića, Vodopiju, Lazarevskog, Kulaša, Birkića i druge, ima igru i pokazalo se - rezultat. Od nogometrnih "predatora" koje smo nabrojali i onih mlađih, trener Dragan Blatnjak je učinio izvrstan "mehanizam", posložio simbiozu mladi-stariji, a koja ima glavu i rep, pa uostalom da nije tako ne bi Biograđani peti susret ostao neporaženi. Vinuli su se visoko, na drugo mjesto, što govori o njihovoj igri i rezultatu. Evo što su onako "vrući" kazali treneri Marin Oršulić Zadra i Dragan Blatnjak Primorca nakon samog susreta, a što o njemu govori.

- Čestitke Biogradu na pobjedi. Puno rada i utakmica je ispred nas i nema skretanja s puta. Zalaganje, želja i htijenje nije došlo u pitanje što se dečkiju tiče, ali definitivno neke stvari moramo popraviti. Moramo biti agresivniji kad igramo doma i bolji u polju, kazao je Oršulić.

- Čvrsta utakmica, kakvu smo i očekivali. Nije bilo puno nogometa. Znali smo da je Zadar dobar, ali isto tako znali smo da možemo igrati protiv njih i kako treba imati i sreće, kazao je Blatnjak.

Lijepo je vidjeti ljestvicu ove lige u kojoj "kolo vodi" HV Posedarje na prvom mjestu, a učinak im je inpresivan: od sedam odigranih utakmica Vitezovi su četiri pobijedili, tri odigrali neodlučeno, bez poraza sa osvojenih 15 bodova. Igrači i stožer kao i Uprava i navijači koji ih slijede, u svemu su zaslužili velike čestitke. Hoće li tu ostati, iako im nije primaran cilj, ostaje da se vidi u sljedećim susretima. Za sada Viteže, kapa dolje za sve učinjeno! Kod Vitezova trreba istaći kolektiv, koheziju koja ih spaja i koja ih veže, a zna se koju pojedinačnu kvalitetu u tom mehanizmu imaju da mora doći do uspjeha. Pokazali su to na

jučerašnjem susretu protiv Zmaja (M), za koga su znali da je odlično posložena momčad da zna igrati i da igra napadački, krila su im ubojita, kontre također, no "polomili" su im upravo to, pa su zasluženo Vitezovi slavili iako su gubili već zarana. Preokret je nastupio s tri zgoditka u mreži vratara Zmaja. Nakon susreta trener Marko Pinčić je svojima čestitao na učinjenom u susretu, kao i na novimn bodovima, kazao nam je:

-Dosta teška i zahtjevna utakmica, nakon što smo mi imali prigodu na početku susreta, gosti su zahvaljujući našoj neodlučnosti postigli vodstvo. Igrajući kao da se nije ništa dogodilo, a imajući kvalitetu koju smo iskazasli u susretu, vidjelo se da imamo i karakter jer poraz pretvoriti u pobjedu je upravo to, da smo se poslje njihova vodstva na njabolji način vratili i dobili susret dakako kvalitetnom igrom. Trenutno smo prvi no ne opterećujemo se time, a da nam je drago to sigurno, lagao bi kad bi rekao nije, i dalje ćemo ići iz susreta u susret, igrati i uživati u njoj, kazao nam je Pinčić.

Na ljestvici trenutno je prvi HV Posedarje s 15 bodova, drugi Primorac s 14, a šesti Zadar s 13 bodova.

04. lipanj 2024 20:19