StoryEditorOCM
SportVRUĆA ATMOSFERA: DANAS NA VIŠNJIKU OGLED ZADRA I CRVENE ZVEZDE

Policija pojačala nadzor, a KK Zadar žene časti besplatnim ulaznicama!

9. ožujka 2019. - 13:56
zadar_zvezda26-201117_resize.JPG

Sva europska sportska natjecanja u svijetu imaju svoj "klasik", pa isto vrijedi i za ogled Zadra i Crvene zvezde, u regionalnoj košarkaškoj ABA ligi, na Višnjiku. Ali se mora priznati kako je beogradska momčad kao prvoplasirana i sa svega jednim porazom u sezoni, nedvojbeno favorit. I to govori puno toga, međutim, Zadrani su znali biti najbolji kad je najteže, dok o mogućim kalkulacijama u ova preostala dva kola, u stručnom stožeru kola najmanje žele pričati. A teško je toliko da im prijeti ispadanje iz prvog razreda ABA lige, izravno ili moguće je kroz kvalifikacije s finalistom A-2 lige.....

- Još je rano za kalkulacije vezano uz ostale momčadi. Ovisimo sami o sebi, a dok god ovisimo sami o sebi moramo vjerovati da možemo pobijediti jakog protivnika kakav je Crvena zvezda. O njima ne treba trošiti riječi, dovoljno je reći da su na svim pozicijama pokriveni s dva kvalitetna rješenja i da su davno osigurali prvu poziciju i time sebe istaknuli kao glavnu momčad u regiji. Potrebna nam je izuzetna sportska drskost, dobra priprema utakmice te zajedništvo koje smo dokazali nedavno  na gostovanju protiv favorizirane Budućnosti. Slijedi nam novi zahtjevan protivnik, ovaj put pred domaćom publikom i nadam se da ćemo se predstaviti u najboljem svijetlu – krenuo je s pričom o Zvezdi, Ante Nazor trener Zadra, koji u taktičkom smislu nudi sljedeće...

-Ako budemo stajali na terenu kao što smo stajali zadnju utakmicu, ako budemo imali dodatnu sportsku drskost da odigramo agresivnu obranu i mirnoću da sačuvamo loptu i ako budemo igrali jedan za drugoga nadam se da ćemo doći u šansu da utakmica ode u našem smjeru. Misliti o bilo čemu drugom osim o maksimalnoj borbenosti, fokusiranosti i motiviranosti je iluzorno i unutar toga trebamo tražiti svoju priliku.Napravili smo kvalitativan iskorak u igri i trebamo biti pozitivni i nadati se dobrom ishodu čitave abaligaške sezone – kazao je Nazor.

U momčad mu se vratio Mario Little, najbolja napadačka opcija Zadra...

- Odlučili smo da moramo svim raspoloživim sredstvima ići na tako jakog protivnika. Prekjučer sam razgovarao s njim i djelovao mi je da je shvatio poruku, da je shvatio da mora biti profesionalac i maksimalno se podrediti ekipi. Sigurno je da u momčad treba ući na mala vrata i žrtvovati se na ekipu. Ali ne samo on, već svatko na svojoj poziciji, posebno u defenzivnom, radnom i skakačkom dijelu – zbori Nazor.

I dalje neće moći računati na Kwamea Vaughna koji još uvijek vuče ozljedu leđa i na njega ne možemo računati – kratko će Nazor, koji se vratio priči o klasiku.

- Utakmica Zadra i Crvene zvezde je stari klasik na ovim prostorima i naša će publika to sigurno prepoznati. Taj dodatni impuls nam treba kako bismo maksimalno mobilizirali svoje snage. Nadam se konačnoj identifikacije ekipe s tribinama. Isto tako nadam se da će navijači doći u što većem broju, da ćemo se požrtvovnošću identificirati s publikom i tražiti svoju šansu u utakmici koja je, možda, na sve ili ništa. nadam se da će momčad izići borbena i u okviru toga ćemo tražiti svoju šansu jer smatram da se nivo igre digao. Sportski motiv, sportska drskost i maksimalan napor moraju nam biti glavna vodilja u ovom dvoboju s iznimno jakim suparnikom – kazao je Nazor, koji se osvrnuo upravo na tu Zvezdinu snagu.

- Možemo reći da je Joe Ragland najbolji "play" lige i da ćemo njega više paziti, a  Filipa Čovića nećemo. A on u datom trenutku bude još raspoloženiji i još bolji… Na poziciji šutera imaju  Billy ja Barona, no ne možemo se fokusirati na njega i zanemariti   Kelvina Riversa koji je praktički NBA igrač. Da ne govorim o ostalim  pozicijama gdje imaju dva ili tri kvalitena rješenja  - zaključio je Nazor.

Utakmica se igra danas početkom u 17 sati.

 

ZA ŽENE – BESPLATNE ULAZNICE!

KK Zadar u prigodi obilježavanja Međunarodnog dana žena svim damama upućuje iskrene čestitke, ujedno ih nagrađuju besplatnim ulaznicama. K tomu za njih će biti organizirana nagrada igra u kojoj će moći dobiti bogat paket usluga za dvije osobe u hotelu" Falkensteiner  Club Funimation Borik". Policija pak nakon razgovora s odgvornima u KK Zadar upućuje na pojačani nadzor ulaska u dvoranu, te će ista biti snimana.

27. travanj 2024 13:45