StoryEditorOCM
SportHNK ZADAR

Pojačanje na Stanovima: Predstavljen novi voditelj Škole nogometa - već je radio s mladim igračima Hajduka i Dinama!

Piše Ivica Gjergja
8. prosinca 2020. - 13:36

U prostorijama HNK Zadar uz prisustvo direktora Damira Kneževića i ljudi iz Kluba predstavljen je novi voditelj Škole nogometa Krešimir Gojun. Naime, Gojun će nakon što je potpisao ugovor na 3,5 godine početi s radom od siječnja 2021. godine. Evo što je predstavljajući Gojuna kazao Damir Knežević:

-Čast mi je da vam predstavim našeg novog voditelja Škole nogometa, jednu sportsku veličinu kakav je Krešimir Gojun. Radimo onako kako je ova uprava i planirala i zacrtala i s ovim potezom idemo u pravom smjeru. Zahvalio bhi se gospodinu Gojunu, koji je imao i boljih i jačih ponuda, što je prihvatio naš poziv. Znate da se radi o provjerenom stručnjaku bogate trenerske karijere, u kojoj je između ostalog, vodio sve uzrasne kategorije Škole nogometa GNK Dinamo i bio voditelj Akademije HNK Hajduk. Moram se ovdje zahvaliti i našem članu uprave Krševanu Santiniju koji je imao značajnu ulogu u dovođenju gospodina Gojuna. U Klubu smo svi zadovoljni njegovim dolaskom i dosta toga dobrog očekujemo od njegova rada, vjerujem da će nas dovesti tamo gdje zadarski nogomet pripada, kazao je Knežević.

Nakon toga riječ je uzeo Krešimir Gojun koji je kazao:

-Zahvala predsjedniku na lijepim riječima i na tome što su omogućili moj dolazak u Zadar. Sigurno se pitate zašto sam prihvatio, no moram odmah kazati da me Zadar nije oduševio u kakvom je stanju, nego Zadar kakvog ga mi skupa vidimo i kakav može izgledati i biti, te kakav zaslužuje biti jedan ovakav klub. Dugo sam u nogometu, smatram da svojim znanjem i iskustvom mogu doprinijeti da se HNK Zadar digne na viši nivo, a to je Prva HNL. Doveden sam da pomognem u postavljanju temelja u omladinskoj školi, jer da bi klub u našim uvjetima mogao egzistirati mora biti samoodrživ, a mislim da to može samo ako ima svoj mladi pogon gdje ćemo proizvoditi buduće igrače za sebe, kazao je Gojun.

Nakon pitanja koja su mu upućena, sada se Zadar natječe u Prvoj ŽNL Zadar, očekivati je Treću i Drugu, evo što je kazao.

-Klub iz godine u godinu mora rasti u organizacijskom i financijskom smislu. Uprava je tu da osigura onaj dio oko financija, a mi ostali da sve drugo odradimo. Da prvo ćemo napravit dubinsku analizu, što je to bilo dobro, a što nije i krenuti sa radom. U startu moramo napraviti jednu sinergiju, zajedništvo svih unutra Kluba i ako je potrebno da se pojačamo  kvalitetnim kadrom, treba to uraditi. Zadru nije problem talent djece već je problem odlaska nadarenih igrača. Treba vidjeti zašto odlaze i što je bio problem, a za to treba određeno vrijeme da se vidi u čemu je problem da djeca odlaze iz grada, ali i odlaze u druge klubove u gradu. Prvo sebe moramo dovesti u red i rad da bi mogli napredovati. Jedini kriterij da će dijete ostati u klubu da roditelj spozna da je to jedna zdrava sredina i priča, te kvalitetan rad i većina će njih bez obzira na sve ostati tu. Zadar nije Hajduk i Dinamo, neće se moći spriječiti najtalentiranije da odu, ali sigurno hoće to ublažiti da bi mladi igrači ostali tu, kazao je Gojun.

01. lipanj 2024 20:46