StoryEditorOCM
Sport14. ATLETSKA UTRKA „CVIJETNOM OBALOM 2019“

Pobjednik utrke Slovenac Šparning, trčala i Martina Dalić

Piše Ivica Gjergja
24. srpnja 2019. - 22:08
cv

U organizaciji AŠK RUGOVO iz Svetog Filip i Jakova, a pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Svetog Filip i Jakova te Općine i u suradnji sa Udrugom Napredak, Decatlon Zadar, Maraske te Aptamanskog naselja Sveti Filip i Jakov održana je utrka „Cvjetnom obalom 2019“.

Trčalo se 10 kilometara, a na glavnoj utrci nastupilo je 147 trkača iz 11 zemalja – sudionica među kojima su bili klubovi iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine Slovenije, Srbije, Danske, Francuske, Njemačke, Mađarske, Poljske, Slovačke i Norveške. Utrku je otvorio načelnik općine Sv.Filip i Jakov Zoran Pelicarić - Peco koji je pozdravio natjecatelje prije starta. 

Pobjednik utrke bio je Slovenac Klemen Šparning s novim rekordom staze koji sada iznosi 34:27 min. Drugo mjesto je osvojio prošlogodišnji pobjednik Ivan Bulić iz AK "Dubrovnik" s vremenom 35:32 min, a treće mjesto je osvojio također član "Dubrovnika" 35:57 min.                  

Pobjednica utrke bila je Hrvatska reprezentativka u maratonu Nikolina Stepan iz AK "Svetice" - Zagreb s vremenom 37:55 min, drugo mjesto kod žena je osvojila Maja Urban iz AK "Dubrovnik" s vremenom 41:59 min, a treće mjesto je osvojila Ljiljan Mislov - Brkić iz MK "Festina Lente" iz Zadra s vremenom 43:26 min.

U sklopu utrke održalo se i prvenstvo Zadarske županije na 10 km. Najbolji kod muškaraca su bili: Juraj Bilaver (AK "Alojzije Stepinac"), Jurica Kvartuć (MK "Festina Lente" i Mario Srdarević iz (AŠK "Rogovo").

Kod žena su sve tri pobjednice bile iz MK "Festina Lente"  Ljiljana Mislov - Brkić, Natalija Gulin i Sandra Bosnić.  Na utrci u Svetom Filipu i Jakovu nastupila i bivša ministrica i potpredsjednica Vlade RH Martina Dalić, koja je i pobijedila u kategoriji M-45 s vremenom 48:30 min.

Prije glavne utrke održale su se i dječje utrke od 100 m do 500 m, gdje su nastupili od predškolskog uzrasta pa do 8 razreda osnovne škole. Ukupno je u dječjim utrkama nastupalo 138 djece. Rezultati dječjih utrka su u prilogu, a sve rezultate glavne utrke se nalaze na stranici https://stotinka.hr/hrv/utrka/2814/ukupni_poredak.

Medalje za najbolje natjecatelje su dijelili bivši predsjednik i dopredsjednik AŠK "Rogovo" Jakov Baričić i Šime Stanić, te sadašnji predsjednik i predsjednik Atletskog saveze Zadarske županije Slobodan Miolović.

 

28. travanj 2024 17:06