StoryEditorOCM
SportNAKON SRAMOTE SA ZVEZDOM, ZADAR ČEKA CEDEVITU

Plantak: Imamo problema, ali igračima neću dopustiti mlak pristup utakmici!

6. siječnja 2017. - 19:22
zadar_sokoli5-021216

Valjalo je na Višnjiku "prožvakati" iznimno težak poraz košarkaša Zadra, kojeg su pretrpjeli u Beogradu gdje ih je Crvena zvezda doslovce " zakucala" u parket. Nije se " zaglušujuća tišina" pravo ni smirila, Zadranima slijedi novi veliki izazov, u goste im dolazi Cedevita, još jedna momčad s vrha regionalne ABA lige.

-Mene poraz kao poraz nije zabolio, jer je Crvena zvezda euroligaška momčad, međutim, ono što nikako neću dozvoliti igračima u ogledu s Cedevitom, jest onako mlaki pristup koji nas je zapravo odveo u težak poraz. E, tako nešto, unatoč svim problemima koji nas okružuju, nemam namjeru tolerirati igračima – veli Neven Plantak, trener Zadra.

Svima je dobro poznato kako zadarska momčad nije dobro prošla baš protiv Cedevita koji im je nanijela povijesno rezultatsko poniranje do minus 58, što će boljeti dovijeka....

 -Cedevita je, uz Crvenu Zvezdu, po individualnoj kvaliteti igrača najbolja momčad ABA lige. Mi smo nedavno u domaćem prvenstvu s njima odigrali neizvjesnu utakmicu, ali tada za njih nije nastupilo čak sedam igrača koji će sada biti u njihovom sastavu. Oni imaju nevjerojatnu širinu i favoriti su u toj utakmici. Što se tiče moje momčadi moramo pokazati htijenje, borbenost, ako moramo "poginuti" onda moramo "poginuti muški". Pristup mora biti kao u domaćoj utakmici protiv Budućnosti i Cedevite u gostima, moramo dati sto posto od sebe i u tom slučaju ću biti zadovoljan čak ako i ne pobijedimo. Važno je da na kraju utakmice možemo sami sebe pogledati u ogledalo – zbori Plantak.

Prije nekoliko dana naveliko se govorilo o ozljedama i virozi, nažalost, stanje i dalje nije najbolje, daleko je od optimalnog. Jedan od onih koje je "načela" gripa bio je i Plantak...

-Sad je bolje, nekako sam pri kraju s virozom,ali me gripa nije odvojila od  terena, radilo se koliko je god bilo moguće. Međutim, i dalje imamo probleme unutar momčadi s ozljedama i virozom. Nismo niti jedan trening odradili u kompletnom sastavu, tako da još ne znamo u kojem ćemo sastavu nastupiti. Jakov Vladović je uz ozljedu koju ima  također pod virozom, Marko Jurica će zbog koljena propustiti utakmicu, Ivan Ramljak i Lovro Mazalin imali su visoku temperaturu – pojasnio je Plantak.

Utakmica se igra u subotu s početkom u 17 sati.

Dražen Žura

 

MAZALIN: Treća – sreća?

 

Lovro Mazalin je lanjske sezone kao igrač Cedevite bio gost na Višnjiku, u ovoj prigodi će biti domaćin svojim bivšim suigračima.

-Ovo nam je treća ovosezonska utakmica s Cedevitom, a prva pred domaćim navijačima. Nadam se da će biti – treća sreća. Dat ćemo sve od sebe i nadam se da ćemo imati veliku podršku s tribina. Cedevita je momčad puna kvalitetnih igrača, u posljednje vrijeme sjajne partije pruža Boatright, a imaju i iznimnu kvalitetu na centarskoj liniji gdje ih predvodi Miro Bilan. Nadam se da ćemo dobro otvoriti utakmicu, poput nedavnog ogleda s Budućnosti te da ćemo, uz pomoć naših navijača, biti u igri do same završnice,  poručuje Mazalin.(dž)

27. travanj 2024 20:27