StoryEditorOCM
SportPENJAČI PD PAKLENICE SREBRNI

Petru i Vidu srebrna odličja! 

Piše Ivica Gjergja
17. studenog 2018. - 22:57

Penjači Sekcije sportskog penjanja PD Paklenica nastupili su na državnom prvenstvu u težinskom penjanju koje je održano u Splitu, na stijeni SPK Marulianus. Sekciju i društvo predstavljalo je dvoje ali vrijednih sportaša. Petar Baković je u kategoriji cicibana i Vid Morović u kategoriji juniora. Oboje su osvojili visoko drugo mjesto i srebrnu medalju, što je velik uspjeh s obzirom na činjenicu da klub još uvijek nema lead stijenu, nužnu u pripremi penjača.

-Istina, nemamo uvjete za to uopće, no Petar je popeo sve postavljene smjerove i zamalo uzeo zlato, ali je u superfinalu bio nekoliko sekundi sporiji od protivnika. Njemu je to druga srebrna medalja ove godine i viceprvak je u dvije discipline, boulder i težinsko. Mali svaka ti čast, kazao je trener Ante Jerolimov. I drugi natjecatelj Vid je u kategoriji juniora također dao sve od sebe i uzeo srebro, a ispred njega je bio samo reprezentativac Mikula Bašić. S tim natjecanjem su u Sekciji sportskog penjanja zaključili natjecateljsku godinu, osvojivši u 2018. ukupno tri srebrna odličja na državnim natjecanjima. Jedno u disciplini boulder i dva u disciplini težinsko, što ovu godinu čini najuspješnijom do sada.

-U 2019. planiramo nastupiti i u disciplini speed, za što također nemamo uvjeta. Ali izmisliti ćemo i tu neku „toplu vodu" kazati će sa smješkom Jerolimov. 

28. travanj 2024 10:18