StoryEditorOCM
Sport22. BICIKLISTIČKI MARATON OD ZADRA DO KNINA

Otvorene prijave za utrku dugu 100 kilometara

Piše I. Gjergja
28. srpnja 2017. - 22:52
zd-kn

Po dvadeset drugi put u subotu 5. kolovoza održati će se biciklistički maraton od Zadra do Knina čime biciklisti iz Zadra i Zadarske županije već dugi niz godina obilježavaju Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

Okupljanje je pred polazak kao i prošlih godina u 6 sati ujutro ispred prostorija BK Zadar u ŠRC Franko Lisica na adresi Put Stanova 3. Službeni start biti će u 6.15 sati. Svi sudionici dobiti će lunch pakete koji će biti podijeljeni na odmorištu u Benkovcu. Predviđene stanke tijekom vožnje biti će u Zemuniku (10 min), Benkovcu (30 min), kod izvora Kožlovac (10 min), na Bribirskim Mostinama (20 min) i u Kistanjama (30 min). Biciklijadu će pratiti sanitetsko vozilo, prateće klupsko vozilo, kao i djelatnici PU Zadarske. Dolazak u Knin predviđen je između 12 i 12,30 sati, a povratak autobusom “Liburnije” u Zadar u 14 sati. Bicikle će biti transportirane kao i uvijek kamionom PO “Šintić” nazad u Zadar.

Ukoliko se neki od sudionika odluče i za povratak u Zadar biciklama mole se da to bude organizirano, u manjim ili većim grupama jer pratnja nazad neće biti osigurana. Mole se svi sudionici biciklijade stariji od 16 godina da koriste biciklističku kacigu radi vlastite sigurnosti, a za one do 16 godina starosti biciklistička kaciga je obavezna.

Prijave za biciklijadu biti će otvorene od ponedjeljka 24. srpnja do četvrtka 3. kolovoza u 12 sati u dućanu “Bianchi” na adresi Branimirova obala 2 (zgrada Ljepotica).

U prijavi je uz potpis potrebno navesti ime i prezime, datum rođenja i broj mobitela. Kotizacija nema.

Sve biciklisti se mole da na biciklama imaju boce sa vodom, te bar jednu rezervnu zračnicu. Ruksaci će se moći odložiti u prateće vozilo. Minimalni zahtijevani prosjek vožnje biti će 23,99 km/h, stoga sve prijavljene mole da svoja dvokotačna prijevozna sredstva opreme sa što je moguće užim gumama i dovedu u tehnički ispravno stanje kako bi predviđenih 100 km do Knina prošlo što brže i sigurnije.

Iz BK Zadra svima koji sudjeluju na maratonu žele vruć dan i povoljan vjetar... 

28. travanj 2024 17:10