StoryEditorOCM
SportTRIATLON KLUB ZADAR:

Odlični rezultati natjecateljske sezone!

Piše Ivica GJERGJA
5. rujna 2017. - 13:03
triatlonci

Na nekoliko  destinacija pa tako i u  Podersdorfu na 30. austrijskom triatlonu na Ironmanu i half ironmanu nastupilo je preko tisuću triatlonaca iz cijele Europe, a među njima i četiri člana Triatlon kluba Zadar. Utrka je startala u sedam sati ujutro na jezeru u kojem se plivalo 3,8 kilometara nakon čega je uslijedila vožnja bicikle - 180 km praćena jakim vjetrom koji je uvelike otežavao pedaliranja. Zadnji segment bio je istrčati maraton - 42.150 metara.

Na izuzetno zahtjevnoj utrci nastupili su Ivan Tuta i Ivan Gobin koji su za nešto preko sat vremena popravili svoj prošlogodišnji rezultat. S najboljim zadarskim - 10:07 vratio se Ivan Tuta, dok je Ivan Gobin utrku završio za 10:22.

Na half ironmanu koji iznosi 1,9 kilometara plivanja, 90 kilometara bicikle i 21 kilometar trčanja nastupili su, pak, Vice Buljat koji je završio s vremenom 5:01 i Ivan Perić s 5:12. Na drugom kraju kontinenta, u Portugalu, u isto vrijeme na half ironmanu nastupio je još jedan član Triatlon kluba Zadar - Ivan Šandrić koji je utrku završio za 5:56.

Na Splitskom triatlonu koji se održao 26. kolovoza nastupio je Jacopo Butturini koji je na Olimpijskom triatlonu bio srebrni u ukupnom poretku. Osim njega klub su predstavljali Roko Šango koji je u supersprintu bio srebrni u kategoriji, Rafael Buljat i Josip Klanac koji su na akvatlonu također bili srebrni u svojim kategorijama, ali i najmlađi član kluba Stipe Perić koji je utrku završio na petom mjestu poretka.

Uspješnu sezonu TK Zadar nastavlja tradicionalnom organizacijom Sprint triatlona "Otok ljubavi Sv. Filip i Jakov" koji je na rasporedu 23. rujna, kao i nastupima na Virskom olimpijskom triatlonu i half ironmanu u Poreču.

03. lipanj 2024 09:13