StoryEditorOCM
SportLIJEPA GESTA KK ZADRA

Obilježili 10. godišnjicu smrti sjajnog TV reportera i velikog sportskog novinara

Piše Zadarski.hr
16. ožujka 2019. - 19:38
knjiga_mutic-1060206

Košarkaški klub Zadar danas se prisjetio jednog od najpopularnijih, ali i najboljih sportskih novinara kojeg smo ikada imali. Naravno, tu je i poveznica sa zadarskom košarkom.

Evo kako su u KK Zadru sročili ovaj IN MEMORIAM:

- Prvi televizijski prijenos iz Jazina, legendarnu utakmicu Kupa europskih prvaka protiv madridskog Reala, vodio je davne 1968. godine. Tridesetak godina kasnije, točnije 2004., u Jazinama se uz dugotrajan pljesak i ovacije Tornada umirovio. Tom je prilikom od zadarske navijačke skupine dobio na dar i kipić crkve svetog Donata, sliku te šal koji je ponosan i nasmiješen stavio oko vrata. Ostala je ta slika u sjećanju svim hrvatskim i zadarskim ljubiteljima sporta i postala dokaz kako iskrena ljubav prema košarci može povezati sve strane svijeta (pa čak i tako malog poput Hrvatske). ISTOK, JUG i ZAPAD Jazina prihvatili su jednog „SJEVERNJAKA“ kao svojeg i zahvalili mu na svim lijepim riječima koje je našem Zadru godinama poklanjao u svojim prijenosima.

Točno je 10 godina od 16. ožujka 2009. godine, kada nas je napustio jedan od najvećih hrvatskih sportskih novinara Boris Mutić.

Počivao u miru!

30. travanj 2024 02:07