StoryEditorOCM
SportFOTOGALERIJA: ZADAR - CEDEVITA 85:95

Nismo bili pravi, ni u obrani, niti u napadu... Davis? Nitko ga više nije vidio od treninga u četvrtak!

Piše D. Žura
6. listopada 2018. - 21:30
zadar_cedevita31-061018
ZADAR – Dvorana " Krešimir Ćosić". Gledatelja: 5501.  Zadar – Cedevita  85 :  95  ( 19 : 23 , 18:21, 21:26, 27:25)
Suci: Javor i Nedović ( Slovenija), Radojković ( Hrvatska).
ZADAR: Grant (12 ), Bašić(12) , Marić (8) , Krajina (21) , Vuković (15) , Brzoja , Špralja , Tomas , Little (9), Božić(8), Planinić.
CEDEVITA: Cobbs (18 ), Krušlin ( 9 ), Benite (8), Žganec (2), Stipanović (7), Lima (12), Bošnjak, Cook (11), Bell (18), Aguilar (10).

Stisnuti ruku boljemu i sportski podnijeti poraz, imalo je podlogu iz kuta Zadra u pobjedi Cedevite, koja je naplatila gotovo pa svaku pogrešku domaćina. Kad se na sve pridoda činjenica  o izvrsnom vanjskom kojeg su ostvarili gosti, jer su pogodili trinaest "trica", onda je jasno kako se zadarska obrana nije mogla nositi u tom segmentu igre.

Nije Cedeviti naškodila ni jedna izgubljena lopta više nego su imali Zadrani (14/15).  Ako bismo gledali gole statističke podatke onda bi zasigurno našli još poneku izjednačenost, međutim,  Cedevita je svaki rezultatski iskorak znala sačuvati.

Prvi put su odskočili u 14. minuti ( 21:31), ali se  razigrao Vuković ne dozvolivši da utakmica odmah ode u jednosmjernu ulicu.  Na veliku žalost domaćina, približavanje su lako "poništavali" i to u serijama, koje su lomili svaki pokušaj obrane.

Još izraženiju prednost, Cedevita je imala na otvaranju zadnje četvrtine, "tricu" je pogodio Aguilar, za njihovo vodstvo 73:58. Nakratko se ukazao Bašaić, pogodio je dva puta za tri poena , jednom za dva i to su bili predzadnji trzaji za spas od krajnjeg poniranja.

Ono je pak stiglo vrlo brzo, Krušlin i Cobbs su "rešetalI" iz daljine, pa je semafor pokazivao 73:91. A onda kratki bljesak koji je popravio "krvnu sliku", međutim, nedovoljno, za ozbiljniju prijetnju. Ono što valja istaknuti jest sportski pljesak zadarske publike koja je pozdravila atraktivno zakucavanje Cooka.

- Nismo bili pravi, ni u obrani, niti u napadu, opet smo imali previše izgubljenih lopti. Nije bilo čovjeka koji bi na vanjskoj pozicji, pritom više mislim u obrambenim zadacima imao značajniji učinak. Puno toga moramo raditi, ispravljati pogreške, jer možemo puno bolje igrati i pružati veću borbenost. Doista, previše tih pogrešaka u traziciji, kao da su igrači bili u grču zbog ovog cirkusa oko nas – kazao je Aleš Pipan, koji je pod cirkus zasigurno mislio na priču oko Glena Davisa. Na naš upit, što misli na temu Amerikanca kojeg nije bilo u sastavu, niti ga je netko vidio u dvorani.

- Davisa sam imao priliku vidjeti u četvrtak na treningu, otada više nisam. Nisam znao što se događa, niti sam mogao staviti u ekipu nekog tko ne dođe na idući trening, odnosno na utakmicu – kazao je Pipan.

 

10. svibanj 2024 09:25