StoryEditorOCM
SportISTRAGA U TIJEKU

Nevjerojatne scene na Poljudu: upalio bengalku, policajci krenuli prema njemu, ali su ih zaustavili navijači! Organi reda uzvratili palicama, pa napadnuti kamenjem i bocama

Piše PSD
7. listopada 2019. - 14:38
Hajduk Dinamo bakljada Poljud

U prošlu subotu, na dan odigravanja nogometne utakmice između HNK Hajduk i NK Varaždin na Poljudu privedeno je 20 osoba, najvećim dijelom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, izvijestila je Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Također, kako ističu, u 16.55 sati na sjevernoj šetnici stadiona Poljud, policijski službenik je uočio osobu za koju je postojala sumnja da je prethodno na stadionu aktivirala pirotehničko sredstvo.

- Prilikom postupanja prema osobi oko njih se okupila skupina osoba koja je policijskog službenika pokušala spriječiti u postupanju. Obzirom na to, intervenirali su ostali policijski službenici, tako što su skupini naredili da se raziđe, a kada su se osobe na to oglušile, u cilju odbijanja napada i savladavanja otpora, prema skupini su uporabili sredstva prisile (palicu). U jednom trenutku, nakon što se povukla, iz skupine je bačeno nekoliko kamenja i staklenih boca prema policijskim službenicima, nakon čega se skupina razbježala. Prilikom uporabe sredstava prisile nitko nije ozlijeđen - ističu u policiji.

Dodaju kako se provodi kriminalističko istraživanje, s ciljem pronalaska sudionika događaja.

27. travanj 2024 14:15